Ambassadeur Joop Alberda

Joop Alberda

Joop Alberda 2015Coach van het Nederlands volleybalteam dat in 1996 goud won op de Olympische Spelen in Atlanta. Daarna is hij onder meer technisch directeur geweest van NOC/NSF en was hij Chef de Mission bij de OS in Sydney. In zijn laatste functie was hij technisch directeur van zwembond KNZB. Joop werkt nu als technisch directeur van de volleybalbond NeVoBo.

Joop over Topsport for Life:
“Een goede gezondheid is essentieel voor een lang en gelukkig leven. Dat weet iedereen, maar helaas worden veel mensen getroffen door een ziekte die hun leven bedreigd en letterlijk ‘op z’n kop zet’. Een vaak onbekende tegenstander tegen wie het moeilijk strijden is. Topsport for Life is er voor deze mensen en hun naasten en helpt met ‘raad en daad’ en met de organisatie van mooie dagen waarop de ziekte even niet het belangrijkste is. Een fantastisch initiatief dat werkt, want mensen voelen zich sterker in hun strijd en kunnen vooral ook nog samen met anderen genieten van alles wat nog wel mogelijk is. Ik vind het eervol om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren!”

 

>> Klik hier voor de andere ambassadeurs

 


2 thoughts on “Ambassadeur Joop Alberda

 1. T.a.v. Joop Alberda persoonlijk! Geachte Heer Alberda,
  Ik zag bij OP1 uw vurige pleidooi samen met Guus Hiddink voor meer bewegen.
  Ik ben nog van de generatie dat je als jongen zo’n beetje iedere dag met z’n allen voetbalden op straat of op een grasveldje in de buurt. Daarnaast fietste je naar school waar vervolgens 2x per werk gymles werd gegeven. Heel eenvoudig en weinig kostbaar want een sportvereniging daar hadden we bijna geen geld voor. We bewogen dus bij de vleet en mijn conditie was super! Broodmager was ik maar ik sloeg wel dagelijks 10 sneetjes brood achterover. Geen enkel probleem. Ouders hebben een verantwoordelijkheid er massaal voor te zorgen dat kinderen gewoon buiten spelen en de overheid dient gewoon te faciliteren dat er genoeg speelvelden zijn. Maar de prio ligt toch bij de ouders die of zelf te weinig bewegen en of de kinderen de hele dag laten computeren en met mobieltjes te spelen. Daar moet op worden ingezet. Graag uw reactie waarvoor mijn dank

  • Beste Paul. Geheel mee eens. Het ontbreekt aan een helder punt op de horizon: samen leven. Gezond en vitaal. Geen kloof tussen arm en rijk De silo’s van de departementen zijn in staat elke samenwerking te verhinderen. Politiek: Bij een goed initiatief: camera erop en zeggen zie je wel het gaat goed. Wij zoeken naar een oplossing met een scope van 30 jaar. Dat kan sport niet alleen.

   We hebben de strijd in de 80er jaren verloren. Geen bewegen meer op school. School-Bestuur bepaalt zelf wat ze willen. Voor hen pleit: ze krijgen wel heel veel op hun bordje. Sportbonden moeten scholen ontlasten>> bewegen ontlast vervolgens de zorg>> werkgelegenheid neemt toe>> economie profiteert. Bewegen kan een kleine maar belangrijke bijdrage leveren om “ de boel bij elkaar” te houden. De impact van bewegen en sport is nu helder: je weet wat sport betekent als je het schilderij van de weghaalt. Dan pas ga je het missen.

   Met vriendelijke groeten,
   Joop Alberda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *