Anita van Beek

Topsport for Life - Anita van Beek - Wheels of Steel 2015-2

Het Team Topsport for Life bij ‘Wheels of Steel’ 2015 – met 2e van links Anita

Topsport for Life - Anita van Beek - Wheels of Steel 2015-1

Anita aan het werk achterop de tandem bij Wheels of Steel 2015


Bericht van 13 december 2015

Wheels of Steel: 20 september 2015, 40 km mountainbiken of 85 km wielrennen in Natuurpark de Nederheide. Start in Milheeze. Ook de Panasonic-isostar ploegleidersauto gaat mee en ik mag bij Miel achterop de tandem! Ik heb een superleuke dag gehad. Lekker sportief bezig, prachtige omgeving, mooi weer, goed verzorgde lunch onderweg, veel gezelligheid, helemaal Top!! En ik heb een nieuwe uitdaging gevonden: leren fietsen op een racefiets! Lekker buiten in de natuur en goed voor mijn conditie.

Wie ben ik? Ik ben Anita van Beek. Ik ben 47 jaar en nu ruim een jaar bij Topsport for Life. Ik ben bij deze stichting gekomen door Derk (red. Westenberg), jullie allen bekend. Ik ken Ellen en Derk al zo’n kleine 30 jaar en we kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Bijna 2 jaar geleden kregen Derk en ik allebei een verdrietig bericht: Derk de diagnose ALS en ik de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de lever en wat op de botten. Derk is inmiddels helaas overleden. Nadat ik de ziekte geaccepteerd had, wilde ik alleen maar LEVEN in het HIER EN NU. Derk heeft mij overgehaald om bij Topsport for Life te gaan. Het is of je in een heel warm nest komt, zei hij altijd. En: Heb je je nu nog niet opgegeven? Alles mag, niets hoeft.

Ik vond het eigenlijk niets voor mij. Fietsen, autoracen (wie weet een nieuwe uitdaging) en allemaal levensbedreigende zieken met hun naasten, zo verdrietig allemaal en vooral zo confronterend. Ik wilde LEVEN, niet dood. Maar niets is minder waar. Het zijn toch allemaal positieve mensen die willen genieten van het leven in het HIER EN NU. Je begrijpt elkaar, je bent lotgenoten, maar bovenal hebben wij veel lol met elkaar. En je wilt knokken tegen de ziekte. Topsport for Life helpt je daarbij!

De vrijwilligers zijn TOP! Ze begrijpen je en ondersteunen je. Niets is hun te veel. Rolstoelen kunnen in hun busje en als je niet mobiel bent helpen ze je in bijvoorbeeld de Panasonic auto. Er worden velen leuke en gezellige uitjes georganiseerd, leuke dagen, soms een weekend en 1 keer per jaar gaan we naar Portugal. Ook is er medische verzorging. Niets moet, alles mag! Alleen maar positieve energie opdoen, voelen hoe sterk je eigenlijk bent, helpen je strijden tegen je ziekte!

Dus heb je een verdrietige diagnose gekregen van een levensbedreigende ziekte? Stap over de drempel en meld je aan bij Topsport for Life!

Groetjes,
Anita

 

Redactie: Anita is tot ons grote verdriet op 4 augustus 2017 overleden. Wil je haar In Memoriam lezen? >> klik hier

 

Wil jij ook ons werk mogelijk blijven maken? Word dan alsjeblieft vast donateur of doe een éénmalige donatie. Wij zijn namelijk volledig afhankelijk van donaties en acties van derden.
Dankjewel!

 

 

Lees hier de andere verhalen van onze gasten

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Samen voor de wind 2015

Anita bij ‘Samen voor de wind 2015’, samen met haar schipper Hans Prinse

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp 2015

Anita bij ons Wintercamp 2015 in Portugal

4 thoughts on “Anita van Beek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *