Blog Ronnie Möller – april 2019

Topsport for Life - Ronnie Möller in ziekenhuis - april 2019

 

Blij met mijn lichaam

 

Goedendag allemaal!

Dit keer heeft mijn schrijven iets langer op zich laten wachten dan dat ik vooraf had gewenst. De reden hiervoor is dat ik 9 dagen in het ziekenhuis heb gelegen : ik werd opgenomen In verband met geelzucht en ontstekingen. Circa een half jaar geleden was ik ook al behandeld vanwege geelzucht (ik kleur dan echt geel, zoals de Hulk eigenlijk, maar die kleurt groen en ik hoef dan niet boos te worden).
Er bleek een vernauwing in mijn galwegen, ik kreeg het niet op een natuurlijke manier opgelost, waarna ik uiteindelijk een Stand ( soort pijpje) geplaatst kreeg in mijn galweg om zo het gal, wat de oorzaak is van mijn geelzucht volgens de Maag Darm Lever (MDL) arts, weg te laten lopen. Enfin, een lang verhaal kort, zo’n metalen pijpje heeft zoals ik het begreep kennelijk een levensduur van een half jaar tot een jaar en was verstopt geraakt met gal en pus, dus het pijpje is vervangen en ik hoop over een half jaar dat het eruit kan zodat ik mijn eigen galwegen weer de kans kan geven hun werk te kunnen doen zonder behulp van lichaamsvreemde onderdelen.

Gedurende mijn verblijf werd bij mij ook nog eens de diagnose Diabetes gesteld. Een tegenvaller, mede hierom duurde de opname 9 dagen. Diabetes was volgens een arts al latent (verborgen) aanwezig en heeft zich vanwege hevige ontstekingen geopenbaard.

Ik blijf vertrouwen hebben in mijn lichaam, het heeft inmiddels ontzettend veel te verduren gehad. Toch zorgt het ervoor dat, soms met een beetje hulp, het na iedere tegenslag in zoverre herstelt dat ik me toch weer goed voel. Ja, ik hou oprecht veel van mijn lichaam…

Belangrijk te melden overigens is dat het bij mij altijd mogelijk is om een zorgverlener te laten verblijven in het ziekenhuis. Zij mogen ook blijven slapen. Wanneer je zoals ik bijvoorbeeld met ALS te maken hebt en deze dusdanig is gevorderd dat dit tot communicatieproblemen leidt, is het zeer verstandig om iemand bij je te hebben die jou begrijpt. Mijn zorgverleners losten elkaar af in het ziekenhuis op de intensive care, ik ben hen allen dan ook zeer dankbaar.

 

Wat heeft Topsport for Life voor mij betekend? En wat betekent Topsport for Life nog steeds voor mij?

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Topsport for Life in de zomer van 2014, op het door TFL georganiseerde zomerfestival. Er waren verschillende activiteiten op een prachtig mooie zonnige dag georganiseerd voor de gasten. Wat mij meteen opviel, was de ontzettende warme en aangename sfeer bij de organisatie en de vrijwilligers. Ik heb die dag enorm genoten met mijn familie en heb er fijne gesprekken gevoerd met vrijwilligers.

Ik kwam zo ook in contact met oprichter van de stichting Miel in ’t Zand. Hij bezocht mij later in een bungalow op een park in Otterlo, invalide toegankelijk, waar ik een klein half jaar verbleef. Het was erg gezellig (samen zelfs nog een whiskey gedronken!) en wat ik zo bijzonder vond aan Miel, is dat hij de financieel meer aantrekkelijke commerciële wereld had verlaten om zo de stichting te starten om klaar te kunnen staan voor ernstig “zieken”. Een keuze die respect verdient. Ook legde Miel mij uit wat de Stichting voor mensen met een aandoening als ik kan betekenen. Sindsdien hebben we goed contact gehouden.

Topsport for Life - Ronnie en Miel aan de whiskey - IMG_6411 - kopie

Begin 2017 ging de deurbel. Het was Robert van der Horst, niet lang daarvoor verkozen tot beste hockeyer van de wereld en tevens ambassadeur van stichting Topsport for Life, met een cameraploeg en een cheque ter waarde van €16000,- (ca €11000,- netto) voor mij gewonnen bij het RTL4 TV-programma ‘Weet ik veel’ met Linda de Mol. Robert ging overleggen met Miel of hij voor één van de gasten van de stichting iets kon betekenen en toen dachten ze aan mij. Oorspronkelijk wilde ik graag nog een cruise meemaken en ook daar wilde Topsport for Life graag bij helpen en het in gang zetten, maar om verschillende redenen zag ik er toch vanaf en koos ervoor om het te besteden over een langere termijn.  Het geld is heel goed terecht gekomen, ontzettend goed! Ik ben hiervoor Robert, Miel en de stichting nog altijd heel erg dankbaar.

Topsport for Life - Robert vd Horst geeft cheque aan Ronnie Möller - IMG_9451

En recentelijk heeft Topsport for Life georganiseerd dat ik bij Ajax-Real Madrid aanwezig kon zijn. Een prachtige avond vol entertainment!

Topsport for LIfe - Ronnie Möller bij Ajax-Real

Maar het zijn zeker niet alleen bovenstaande zaken waarin Topsport for Life veel voor mij betekent. Het hebben van de sociale contacten met de mensen van de Stichting en de steun die ik ervaar vind ik minstens zo belangrijk. Om voorbeelden te noemen krijg ik regelmatig geïnteresseerde en steunende berichten van vrijwilligers van de stichting, komen Miel en Nita steeds op mijn verjaardag, maar ook heeft de stichting een prachtige brief opgesteld als bezwaar tegen een heftige parkeerboete vanwege mijn invalide parkeerkaart die verlopen was. Topsport for Life bood het zelf aan na het lezen van een post van mij op Facebook. Een voorbeeld van hoe ik mij gesteund voel door de stichting. 

Ik ben er overigens ook getuige van geweest hoever het gaat met de service voor de gasten / mensen met ernstige aandoeningen zoals kanker of ALS. Met Hart en Ziel streeft men naar het bereiken van een lach op het gezicht van “zieken”, al is het maar een dag vol met deze geluksmomenten in de vaak moeilijke levensfasen waarin deze mensen zich bevinden.
Een voorbeeld hiervan is Frank Bleekemolen. Vorig jaar kwam Miel bij mij op bezoek met Frank Bleekemolen, hij had ook ALS, en als verrassing kwam voetbalbekendheid en ambassadeur van de stichting, Hans van Breukelen, ook nog op bezoek! Een hele gezellige middag!

Topsport for Life - Frank, Hans en Ronnie

Vervolgens op 1 januari 2019, kort voor het overlijden van Frank, was Miel niet aan het uitslapen of aan het borrelen met familie, nee in plaats daarvan was hij op Oudejaarsdag namens stichting Topsport for Life naar Frank toe gereden, hem opgehaald uit het verpleeghuis en naar zijn gezin gebracht zodat Frank Oud en Nieuw nog met het gezin kon vieren. Ook is Miel blijven overnachten en heeft hij hem op Nieuwjaarsdag, samen met vrijwilliger Katelijne, weer netjes terug gebracht naar het verpleeghuis. Is dat niet hartverwarmend ?

 

OPROEP

Dank je wel voor het lezen! Ik hoop, al heb ik niet eens alles genoemd, dat je zo een goed idee krijgt van wat deze stichting zoal kan betekenen voor haar gasten en dat je daar óók gebruik van gaat maken wanneer je steun nodig hebt en nog mooie dagen wilt beleven waarop je de ziekte even kunt vergeten. 

Tenslotte wil ik iedereen erop wijzen dat het allemaal niet vanzelf gaat wat betreft het voortbestaan van deze hartverwarmende stichting. De stichting moet leven van donaties en ik weet dat ze het financieel zwaar hebben. Mocht je iets bij willen dragen aan Topsport for Life, doneer dan eenmalig of als dat kan structureel, of organiseer bijvoorbeeld een evenement gekoppeld aan een geldinzamelingsactie voor dit bijzondere goede doel.
Dankjewel en allemaal nog een fijn voorjaar!
Geniet! 😉

 

>> klik hier als je wilt doneren

 

>> ga hier terug naar de andere blogs van Ronnie

One thought on “Blog Ronnie Möller – april 2019

  1. Mooie blog weer Ron.
    Zoals je zelf wel eens zegt: je zit vol met verassingen!
    Die suikerziekte is al een stuk verbeterd en wie weet hoe het verder gaat met de stands.
    Jouw lijf blijft bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *