Wij gedenken Anita van Beek

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Samen voor de wind - small

Anita van Beek

24-3-1967  / 4-8-2017

 

Eindhoven, 8 augustus 2017 – Wij ontvingen het droevige bericht dat Anita afgelopen vrijdag tijdens haar vakantie in Polen toch nog onverwacht veel te jong op 50-jarige leeftijd is overleden.
Anita leefde al jaren met kanker en deed dat steeds op een enorm positieve en dappere manier.
Meer dan 3 jaar geleden werd zij door een goede vriend, Derk Westenberg die zelf met ALS leefde, na enige aarzeling toch enthousiast om een keer aan een activiteit van ons deel te nemen. Daarna was zij ‘verkocht’ en heeft ze de afgelopen jaren vele mooie dagen met ons meegemaakt.
Wij hadden de hoop dat er nog vele zouden volgen, maar het mag helaas niet zo zijn.

Wij wensen haar partner Henk, dochter Selena en alle mensen die haar dierbaar zijn heel veel sterkte met dit grote verlies. 

 

De afscheidsdienst zal aanstaande zaterdag 12 augustus om 12.00 uur plaatsvinden in het Crematorium van Middelburg, West Oude Havendijk 3, 4337 KN Middelburg. Iedereen is van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Topsport for Life - Rouwkaart Anita van Beek - voorkant

Topsport for Life - Rouwkaart Anita van Beek - achterkant

 

Wanneer je wilt, kun je op deze pagina ook een boodschap achter laten. Henk en Selena zouden dat erg fijn vinden. Zo ontstaat er over Anita een mooie blijvende ‘virtuele’ gedenkplaats.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.

 

Je hoort hier ‘De weg’ van Guus Meeuwis, speciaal door Henk uitgezocht voor dit doel (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player)

 

Topsport for Life - Anita van Beek en Henk Kerkhove

 

 


Hieronder volgen een aantal foto’s gemaakt bij activiteiten van Topsport for Life

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp februari 2015-2

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp februari 2015-1

Topsport for Life - Anita van Beek - Samen voor de wind - juni 2015

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wheels of Steel september 2015-2

Topsport for Life - Anita van Beek - Wheels of Steel - september 2015-1

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp februari 2016-2

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp februari 2016-1

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp februari 2016-4

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Wintercamp februari 2016-3

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Samen voor de wind - juni 2017-1

 

Topsport for Life - Anita van Beek - Samen voor de wind - juni 2017-2

 

 

23 thoughts on “Wij gedenken Anita van Beek

 1. Lieve Anita.
  Ik heb je mogen leren kennen tijdens onze “vakantie’s” in Portugal (2015) en Spanje (2016). Hier sliepen we samen op een kamer. Ondanks je ziekte genoot je van het leven en wilde je alles meemaken. We pasten wel een beetje op elkaar, zonodig werd de rem er even op gezet . Zo dankbaar dat ik nog met je heb geknuffeld en gesproken op het Zomerfeest van Topsport for Life. Je hebt nog foto’s naar me gestuurd tijdens je vakantie in Polen met je dochter Selena en je hield me op de hoogte van uitslagen . Ontzettend geschrokken en verdrietig was ik na het bericht van je lieve man Henk dat je eas overleden. Je bent nu aan je laatste reis begonnen….
  Dag lieve Anita

 2. Lieve Henk en Selena,

  Gecondoleerd met dit zware verlies. Heel veel sterkte, ik zal een kaarsje voor Anita branden.

  Lieve groet,
  Ester Telepary-Murk, Middelburg

 3. Lieve dappere Anita,
  Ik heb je een paar jaar geleden leren kennen toen je samen met Derk een dagje mee ging zeilen. Je was zelf ook ziek en steunde toen Derk in zijn ziekteproces. Je was meteen om en bent daarna vaak te gast geweest bij onze evenementen en mee geweest op vakantie.
  Wat was je een positivo, sterk en nog vol idealen! We hebben je nog samen met je lieve man Henk tijdens ons zomerfeest begin Juli mogen ontmoeten waar je aangaf vooral niet op te geven en nog veel mooie dingen wilde doen samen met je dochter en Henk en ervoor koos om te genieten van het leven…hoe zwaar dit ook soms was. Voor mij heb je een onuitwisbare indruk gemaakt, een prachtvrouw en vooral een levenskunstenares ❤️
  Wat kan het leven genadeloos hard zijn en hoe oneerlijk is het om op zo’n jonge leeftijd het aardse bestaan en alles en iedereen die je dierbaar is los te moeten laten.
  Lieve Anita, waar je nu ook bent, ik hoop dat je je welverdiende rust zal vinden en terug zal kijken op een mooi leven vol dierbare en liefdevolle momenten. Rust zacht lieve schat, ik zal je nooit vergeten ❤️

 4. Beste Selena en Henk,

  Wat zijn we geschrokken van het bericht dat die geweldig sterke Anita toch nog onverwacht van jullie is weggerukt.
  Wij hebben Anita voor het eerst ontmoet tijdens de TfL-dag bij Wheels for Steel in september 2015 en later veel beter leren kennen tijdens de Wintercamp 2016 in Spanje. Altijd optimistisch en vastberaden ! Alles uit het leven halend.
  We herinneren ons o.a. de heerlijke fietstocht samen met Anita langs de kust in Spanje. Anita steeds vrolijk ondanks de beperkingen door haar ziekte.
  Tijdens een flinke strandwandeling die ik de volgende dag met haar maakte en zittend op een terras, h=gaf zij aan welke zorgen zij had en vooral de zorgen om Selena wanneer zij nog verder zou achteruitgaan. wat een verstandige vrouw !Niet bij de pakken neerzitten !!
  Tijdens het laatste Tfl-Zomerfeest in juli j.l. waren we zo blij haar weer te zien en te spreken. Wie had kunnen vermoeden dat nauwelijks een maand later Anita zou komen te overlijden.

  Lieve Selena en Henk, heel veel sterkte toegewenst om in de geest van Anita de draad weer op te pakken en hopelijk zal op termijn de zon weer in jullie leven gaan schijnen Zie de warme zonnestralen als de kracht en positiviteit van ANITA !!

  Peter en Ietje

 5. Lieve Henk, Selena en andere naasten,

  Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie kanjer Anita. Wat was zij een powervrouw en mooi mens.

  Ik bewaar heel warme herinneringen aan haar van de vakantie in Benalmádena, de zeiltocht samen met jou Henk in 2016, onze Samen Crea workshop waarin ze de dames op de scooter schilderde, onze lunch met een krokant gebakken loempia en onze chats van tijd tot tijd. Waaronder die voor het maken van een nieuwe afspraak voor een crea workshop, deze zomer. Daar is haar overlijden tussen gekomen.

  Ik wens haar een goede reis en een zachte rust.
  Jullie veel sterkte in dit gemis!
  xxx

 6. Beste Selena en Henk,

  Ik heb Anita leren kennen tijdens het zeilen als een stoere vrolijke vrouw met haar verhaal. Gecondoleerd en
  heel veel sterkte toegewenst!

  Groetjes Petra

 7. Lieve Selena en Henk,

  Wat een ontzettend triest bericht! Ik heb er even geen woorden voor! Ik wens jullie heel veel sterkte en dat jullie de kracht met elkaar krijgen om dit grote verlies een plek te kunnen geven.

  Veel liefs Désirée

 8. Lieve selena
  heel veel sterkte met het verlies van je moeder wij zullen er altijd voor je zijn je kan altijd alles bij ons kwijt
  Groetjes caitlin en 2a❤❤

 9. Beste Selena en Henk,

  Wat heb ik een bewondering voor Anita. Hoe vaak ik haar op het werk gezegd heb dat ze met haar positiviteit een boegbeeld was. Doorzettingsvermogen en kracht! Blij en dankbaar dat ik jaren een collega van haar heb mogen zijn.

  Wens jullie heel veel sterkte met dit immense verlies!

  Vriendelijke groet,
  Ymkje Roelands
  Rws Goes

 10. Lieve Anita, ik ken je nog niet zo lang maar had al gelijk respect voor je.
  Je was een knokker en doorzetter en ik heb heel veel respect voor, nu heeft die rotziekte toch gewonnen.

  Ik wil Henk en Selena en verdere familie en vrienden sterkte wensen met die verlies.
  Liefs Mieke en Jan Liplijn

 11. Lieve Anita,

  Ik heb jou een paar jaar geleden voor het eerst gezien bij de spinning marathon. Je maakte meteen een hele sterke en positieve indruk op mij. Alle evenementen waarbij ik je zag, zag ik heel vaak jouw mooie lach ondanks de tegenslagen. Je hebt een bijzondere indruk op mij gemaakt. Hopelijk vind je nu jouw rust en blijft die lach voortbestaan!

  Ik wens Henk, Selena en alle dierbaren heel veel sterkte met dit verlies.

  Met vriendelijke groet,
  Wendy

 12. Beste Henk en selena,
  Gecondoleerd met het verlies van Anita. Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd. Ik zal in de gedachte bij jullie zijn op de rouwdienst as. Zaterdag
  Groet Dirk de Bode

 13. Anita heb ik in zuid Spanje een week lang mee mogen maken. Altijd die brede positieve lach. Ook tijdens evenementen daarna bleef, ondanks haar zorgen, die spontane lach op haar gezicht. Een pracht mens. Al haar dierbaren wens ik heel veel sterkte met dit verlies. Dat Anita herinnerd wordt in alle positieve herinneringen.

 14. Ik denk regelmatig terug aan de tandemtocht die ik samen met Anita in Portugal (2015) heb gemaakt. Het is zo’n mooi geschenk dat we Anita hebben kunnen geven. Op de tandem ontstaat een gevoel van vrijheid. De pauze halverwege de rit was een uitgelezen moment voor een heel goed gesprek. Midden in de natuur, even afgezonderd van de drukte was het een mooi moment voor Anita om haar gevoelens te delen. Om nooit te vergeten!

  Ik ben blij dat ik Henk en Anita heb gesproken tijdens het Zomerfeest 2017. Henk, Selena en de anderen, heel veel sterkte gewenst!

 15. Anita, jouw stem zwijgt
  mijn pen hapert
  geen woorden meer
  te zeggen of te schrijven.
  Jouw kracht en moed
  zal altijd in mijn herinnering blijven.
  Sterkte Selena en Henk
  weet dat ik aan jullie denk.
  Gj.

 16. Wat een zeer verdrietig nieuws stuurde Henk me afgelopen week toe. Met daarin het bericht van overlijden van de nog zo jonge Anita van Beek.

  Gecondoleerd en mijn grote mede leven voor Selena (op wie zij ontzettend trots was) en voor Henk. Maar ook mijn condoleances aan de vader van Selena en de familieleden, die allen intens verdrietig zullen zijn om het verlies van Anita.

  Een aantal jaren geleden heb ik Anita leren kennen doordat ik als vrijwilligster en coach bij de Stichting Topsport for Life haar mocht begeleiden tijdens een wintercamp in Portugal. Het jaar daarop kon dat wederom en waren we met een heel ‘cluppie’ van TFL, waaronder Anita, in het Spaanse Benalmadena.

  Veel gelachen en gepraat met haar die weken. Over de leuke en mooie mensen en gebeurtenissen die in haar leven kwamen, en ook over de ongemakken en zorgen die zij had sinds haar ernstige ziekte ontdekt was. Ook samen stil geweest. Gewandeld en gefietst, óók op dunne bandjes … Flaneren over de boulevards. Terrasjes gepakt. Wat genoot zij volop van deze weken en activiteiten, waarin zij ook nieuwe vriendschappen sloot!
  Anita verstond de kunst Groots te kunnen Genieten van wat er nog allemaal wél mogelijk was, ondanks het proces van haar ernstige ziekte. Wat een doorzetster en een positief ingestelde vrouw! Af en toe ging ze over haar grenzen omdat ze zó graag ergens naartoe leefde en iets mee wilde beleven. Dan wist ze dat de dagen daarna ‘slecht’ waren maar dat nam ze voor lief. Ze gíng voor de positieve beleving en het NU-moment. Het genieten. Het werden voor haar superleuke dagen, zoals ze dan na afloop schreef. Wat had ik een respect en waardering voor haar!

  Tussen onze activiteiten bij TFL hielden we online contact met elkaar. Ze hield me van haar wel en wee op de hoogte. Ik ben zeer dankbaar gestemd dat ik haar heb leren kennen. Levenslessen heeft zij mij bewust en onbewust mee gegeven.
  De laatste keer dat ik haar begeleidde was 10 juni j.l. bij de TFL-zeildag ‘Samen voor de wind’ in Oude Tonge. Met een stoere pet en zonnebril op, en blauw gekleurd jasje van TFL aan, kletste zij met haar boot-maatjes en genoot zij van de stilte die ontstond toen de motor uit kon, en van de wind die steeds meer in de zeilen kwam. Achter het roer ging zij ook een poosje staan, en zo bepaalde zij de koers, eerst wat bescheiden en later meer stoer zoals zij ook kon zijn.

  Wát een leuke, lieve, gezellige, vriendelijke, mooie, moedige en zeer optimistische vrouw was Anita, met veel belangstelling en een gulle lach voor haar omgeving, wiens liefde en vriendschap zo belangrijk voor haar was! Krachtig én ook zo kwetsbaar vond ik haar. En oprecht. Een denker in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wat een doorzetster voor haar strijd het Leven te kunnen blijven vieren. Ik noem alleen al de wandeltochten voor de 4-daagse waar zij voor trainde en die zij menig keer volbracht. Het werk dat ze wilde blijven doen. Haar hobbies. De zorgzame, goede en liefdevolle moeder en partner die zij wilde zijn, ondanks haar ernstige ziekte. Superknap! En ze liet weten dat ze genoot van de vakanties met haar dochter en een paar maanden geleden nog met haar partner naar Gran ‘Kanarie’. Ze plukte de dag waar het kon. En was dankbaar voor wat lukte.

  Ik geloof dat Selena, Henk, en al haar andere dierbare familieleden, buren, collega’s, vriendinnen, vrienden en lotgenoten (ook van TFL) prachtige herinneringen aan Anita zullen hebben. Ik hoop dat deze herinneringen hen op momenten van verdriet om haar gemis, wat troost en een glimlach kunnen geven om wie Anita voor hen was.

  Doordat ik in het buitenland ben, kan ik helaas niet bij de herdenking zijn. Anita draag ik echter diep bij me op een ere-plek in mijn hart. Ik zal een lichtje hier branden omwille van haar mooie ziel, die verder zal leven nu haar lichaam deze aarde verlaten heeft.

  Veel sterkte, steun, liefs en verbondenheid toegewenst voor ieder bij het laatste afscheid, en voor de tijd daarna.

  Wanneer het zonder Anita in je nabijheid moeilijk is of als je het even niet meer ziet zitten, kijk dan naar de sterren. Er is voor jou minstens die éne ster die vanaf nu telkens naar je knipoogt als teken van steun, licht en liefde voor jou. Licht dat niet dooft. Liefde voor elkaar die blijft.

  Rust zacht lieve Anita.

  Liefs, Roos de Graaf
  (Topsport for Life)

 17. voor selena, henk en andere familie

  met veel repect denke we aan hoe anita was, een echte vechtster.
  wij wensen jullie enorm veel sterkte voor de komende tijd.,

  groetjes fam ter burg. ( kathelijn, rijk en eva)

 18. Lieve Anita

  Heb Je leren kennen in portugal 2015, we gingen een strandwandeling maken en verdwaalden.
  We kwamen een luxe resort tegen en gingen ons zelf verwennen met luxe eten. De hele terug weg moesten we zo lachen dat we af en toe bijna in de broek deden. Wat was het leuk. Het jaar daarop in Spanje hebben we samen nog veel gedanst, daar genoot je van.
  Ik zal je voor altijd in mijn hart hebben, mis je ontzettend en vindt het zo erg dat ik te laat in Nederland terug ben voor je begrafenis.

  Wat een lief en geweldig mens ben je en blijf je voor altijd.
  Er is een fonkelende ster meer aan de hemel.

  Dikke kus lieve Anita.

  Lieve Selana en Henk.
  Gecondoleerd en heel veel sterkte met het enorme verlies van dit prachtige mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *