Wij gedenken Ellen Koster

Topsport for Life - Ellen Koster

 

Ellen Koster

10-3-1970  / 5-10-2018

 

Eindhoven, 8 oktober 2018 – Tot ons grote verdriet kregen wij het bericht dat Ellen afgelopen vrijdag op 48-jarige leeftijd is overleden.

 


In Memoriam Ellen Koster

Exact een jaar geleden gingen Ellen en Freddy met ons op vakantie naar het mooie waddeneiland Ameland. Ook al was zij door de ALS niet meer in staat te praten, haar ogen spraken ‘boekdelen’ en al heel snel wist zij onze harten te winnen.
Alle beperkingen weerhielden haar er niet van om toch te genieten van de natuur en het gezelschap met de andere reisgenoten. Ook wist zij toen en ook in de tijd erna groot respect af te dwingen door de manier waarop ze met haar ziekte leefde en hoe zij dat leven beschreef in haar met veel inspanning en vanuit het hart geschreven blogs. Velen raakten geïnspireerd hierdoor om, ondanks alle tegenslag die een mens kan treffen, door te zetten en er toch het beste van te maken.
En dat heeft Ellen gedaan.
Heel bijzonder was ook dat zij een groot deel van de opbrengst van haar boek ‘ALS het leven zo verandert’ dat in januari van dit jaar werd uitgegeven, heeft gedoneerd aan Topsport for Life. Voor ons een prachtige blijk van haar waardering voor onze inzet voor een betere kwaliteit van leven voor mensen die nú leven met een levensbedreigende en genadeloze ziekte zoals ALS.

Nu heeft zij dan toch, tot groot verdriet van iedereen die haar dierbaar is, het haar zo dierbare leven moeten opgeven.
Rust zacht lieve Ellen, je zult voortleven in de harten van heel veel mensen.

Wij wensen iedereen die Ellen dierbaar is, in het bijzonder Freddy en de naaste familie en vrienden heel veel sterkte met hun grote verlies.

 

Miel in ’t Zand
Directeur stichting Topsport for Life

 


Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Ellen een mooie virtuele gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal

 


Rouwkaart Ellen Koster - binnenkant rechts

Rouwkaart Ellen Koster - binnenkant links


 

U hoort hier ‘My Way’ gezongen door Elvis Presley. Ellen was groot fan van deze zanger en dit nummer past daarom zo mooi op deze pagina waar wij haar gedenken (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player).

 


En dan hier een aantal foto’s van Ellen bij onze activiteiten:

Topsport for Life - Ellen Koster - Ameland 01

 

Topsport for Life - Ellen Koster - Ameland 02

 

Topsport for Life - Ellen Koster - thuisbezoek

 

 


 

VIA MAIL ONTVANGEN BERICHTEN

Van Mariëtte Boerkamp: 
Mijn Soulmate is niet meer
Jij bent wel weg
Maar alles wat ik voor jou voelde
En wat je voor mij betekende
Niet
Mooie herinneringen blijven!
Liefs Mariëtte ❤️

Topsport for Life - voor Ellen Koster

 

17 thoughts on “Wij gedenken Ellen Koster

 1. Lieve Ellen.
  Nooit zal ik jouw lachende ogen en stralende gezicht vergeten. Hoe moeilijk het leven met ALS ook was, jij genoot van de kleine dingen. Wat was het fijn om in Borne bij jou en Freddy op bezoek te komen en samen te zijn. Nu heb je rust en mag je gaan.
  Ik wens Freddy en alle familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van deze lieve en mooie vrouw ! Je leeft voort Ellen !
  Carla

 2. Lieve Ellen,

  Ik kende je al een paar jaar, maar vorig jaar op Ameland, waar ik het voorrecht had om voor jou te mogen zorgen, heb ik je pas echt goed leren kennen. We hebben samen gehuild, maar wat hebben we ook veel gelachen. Je kon zo genieten met je stralende ogen. Vanaf die week heb ik je in mijn hart gesloten, wat was je een lieve vrouw. Het afscheid viel me zwaar. Daarom vond ik het fijn dat ik je thuis nog een keer kon bezoeken.
  Lieve Ellen rust zacht.
  Ik wens Freddy en al haar dierbaren heel veel sterkte toe met het verlies van deze schat van een vrouw.

 3. Lieve Freddy, wat zul je Ellen gaan missen. Zij had de gave om ook in de moeilijkste omstandigheden de zonzijde te kunnen blijven zien. Jullie hebben samen laten zien wat liefde kan overwinnen.
  Ik hoop dat je kracht vindt in de mooie herinneringen aan Ellen.

 4. Lieve familie
  Soms is er zoveel dat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
  De leegte die Ellen achterlaat,is niet met woorden te vullen.
  Heel veel sterkte en kracht gewenst om dit verlies te verwerken.

 5. Lieve Ellen,
  Vorig jaar met jou genoten van ons verblijf op Ameland. Regelmatig met jou naar buiten om een sigaretje op te steken, altijd was Freddy daarbij. Wat heb ik een respect voor jou gekregen, jij die ondanks alles positief bleef. Met een lach en een traan jou daarna gevolgd via Facebook. Je had nog maar net je nieuwe blog gepost en kort daarna las ik dat je was heen gegaan. Hoop van harte dat je nu verlost bent van alles wat door ALS jou had afgenomen.

  Ellen, rust zacht

 6. Lieve ellen,

  Toen ik je bij aksept leerde kennen hadden we meteen een goede klik en hebben heel wat afgelachen. Groot respect heb ik voor je en ben blij dat ik je heb leren kennen! Wens je naasten enorm veel sterkte!

 7. Freddy, moeder en zussen Koster en verdere familie en vrienden van Ellen we wensen jullie veel sterkte bij dit grote verlies , speciaal voor donderdag .
  Weet dat jullie in onze gedachten en gebeden zijn !
  We hebben het boekje van Ellen gelezen en hebben heel veel respect voor de wijze waarop zij met haar ziekte omging .

 8. Gecondoleerd met het overlijden van Ellen. Heel veel sterkte en kracht om dit grote verlies te moeten dragen voor iedereen die bij haar horen, voor nu en de komende tijd.

 9. Lieve Ellen,
  Vanaf het begin van de slopende ziekte ben ik met je in contact gekomen. Als fysiotherapeut kwam ik tot vorige zomer 2-3x per week bij je thuis en keken we iedere keer weer naar de mogelijkheden die je nog had om die zoveel mogelijk te blijven behouden. Samen met Fred bedachten we praktische oplossingen voor gebreken die er telkens weer waren met bewegen, rusten, je aanpassingen aan je stoel en in het huis, we deden dat op een luchtige en ontspannen manier en hielden de humor er in. Ondanks de slopende ziekte waarbij er stukje bij beetje steeds meer voor jou wegviel en er steeds meer aanpassingen en hulp nodig waren, bleef je doorgaan. Dit heb ik bijzonder in je gewaardeerd en ook voor Fred, jouw familie en jouw vriendinnen heb ik heel veel waardering hoe jullie met elkaar het leven zo aangenaam mogelijk konden maken voor Ellen, met daarbij jullie zelf vaak weggecijferd. De vele uitjes die jullie samen maakten waren erg vermoeiend voor Ellen, maar ook weer zo waardevol, zo belangrijk, zo zinvol. Petje af en diep respect hoe jij Ellen tot het einde toe ook bleef schrijven en je leven met ALS zo hebt kunnen verwoorden. Het einde van de strijd is gekomen, maar herinneringen blijven. Jij bent een voorbeeld voor velen Ellen! Ellen rust zacht.
  Fred, familie en vrienden van Ellen, heel veel sterkte en kracht toegewenst in de aankomende tijd.

 10. Heel veel sterkte gewenst voor alle familie, vrienden van Ellen, intens verdrietig dat ze er niet meer is. Heel veel respect voor haar kijk op de wereld en haar lange ongelijke strijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *