Wij gedenken Jan van Hemert

Jan van Hemert

Jan van Hemert

15-1-1970  / 28-2-2015

 Topsport for Life - Rouwkaart Jan van Hemert - 01

Topsport for Life - Rouwkaart Jan van Hemert - 02

Topsport for Life - Rouwkaart Jan van Hemert - 03


Eindhoven, 2 maart 2015
 – Ons bereikte het droevige bericht dat Jan is overleden aan de ziekte A.L.S.. Begin 2011 werd bij hem de diagnose gesteld en al kort daarna was hij te gast bij een van onze eerste spectaculaire evenementen: ‘Tussen Hemel & Aarde’, skydiven vanaf ruim 3 kilometer hoogte. Daarna volgden er nog vele mooie dagen die Jan, af en toe ook samen met zijn vrouw en kinderen, bij ons mocht meemaken en waarbij de ziekte eventjes kon worden vergeten.
Hoogtepunt was in die afgelopen 4 jaar toch wel ook voor Jan en zijn lieve moeder Alie ons 1e Wintercamp naar Portugal, begin februari 2014. In die week hebben we Jan ook echt heel erg goed leren kennen en gezien dat hij een enorme doorzetter en vechter was. Zijn droom was om daar, ondanks zijn inmiddels grote fysieke beperkingen, toch nog te gaan fietsen door de prachtige Algarve. Met het nodige geimproviseer is dat ook gelukt en hebben we bijna iedere dag nog een mooie toer op de tandem gemaakt. Zelfs een hele vervelende val op zijn hotelkamer en de hersenschudding die hij eraan overhield konden hem niet tegen houden en na 1 dag rust zat hij weer met zijn ‘badmuts’ weer op de fiets.
Jan kon je ook nooit betrappen op slechte zin of geklaag. Hij droeg zijn ziekte als een held en oogste bij iedereen enorm veel bewondering voor de manier waarop hij ermee omging en hoe hij zich ook inzette voor het vinden van een oplossing tegen de nietsontziende ziekte. Juist ook en mede door zijn inzet is ALS in de afgelopen 4 jaar stevig ‘op de kaart gezet’. Helaas heeft hij niet meer mogen meemaken dat ALS ‘van de kaart is’ en er ook voor hem een oplossing werd gevonden.

Bij Topsport for Life gedenken wij, vrijwilligers en andere zieken die hem hebben leren kennen, Jan dan ook met heel veel verdriet in onze harten. We gaan onze ‘fietsmaat’ met die eeuwige lach op zijn gezicht enorm missen!

We weten dat hij werd omringd door heel veel lieve mensen die hem, Maaike en de kinderen in de afgelopen 4 jaar enorm hebben gesteund. Zijn ziekte heeft dan ook heel veel mensen met elkaar verbonden en geïnspireerd om zich in te zetten in de strijd tegen ALS en ook te vechten voor een beter leven voor mensen die NU ziek zijn. Zijn leven heeft heel veel indruk gemaakt en hij zal nooit vergeten worden!

Al deze mensen, en in het bijzonder de naaste familie, wensen wij heel veel sterkte in deze moeilijke dagen en we spreken de wens uit dat iedereen in de geest van Jan verder gaat met zich inzetten voor ‘een beter leven’ voor mensen wiens leven door ziekte wordt bedreigd.

Miel in ’t Zand
voorzitter stichting Topsport for Life

Hieronder volgt ter herinnering aan de vele mooie momenten met Jan de speciaal hiervoor gemaakte video “Nog 1 x in de Hoofdrol”.


Jan en zijn gezin hebben ook deelgenomen aan het TV-programma ‘Liefde voor Later’ waarbij Anita Witzier jonge gezinnen volgt met een ongeneeslijk zieke ouder. De aflevering met Jan, Maaike en hun kinderen kun je bekijken door op onderstaande banner te klikken:

Topsport for Life - banner Liefde voor Later

 

U kunt een reactie plaatsen op deze pagina en eventueel ook een mooie foto of tekst naar ons opsturen, mail naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze aan deze pagina zullen toevoegen. Op die manier ontstaat er een mooie ‘virtuele’ gedenkpagina voor Jan.

7 thoughts on “Wij gedenken Jan van Hemert

 1. Vreselijk van Jan om een sportlichaam zo te zien aftakelen door a.l.s.
  shockerend om de diagnose te krijgen in de bloei van zijn leven
  Heel veel oprecht medeleven voor familie en vrienden die na lange machteloosheid hem los moesten laten.
  Het gemis zal groot zijn.
  Rest in pice Jan

 2. Een mooie film ter nagedachtenis van Jan, de broer van mijn vriendin Monique. Wat is hij dapper geweest en wat heeft zijn familie dicht bij hem gestaan in deze periode…
  Heel veel sterkte, Jan wordt niet vergeten.

 3. Wat een prachtig eerbetoon aan Jan van Hemert. Respect voor deze strijder en zijn medestrijders. Gecondoleerd en sterkte met het verwerken van het verlies.

 4. Prachtig filmpje, Jan blijft altijd met die mooie lach in mijn gedachten.
  In Portugal heb ik je leren kennen en ik blijf je altijd herinneren als een prachtig mens.

  Heel veel sterkte voor zijn gezin, voor de lieve moeder van Jan, alle familieleden en vrienden
  Rust zacht lieve Jan

 5. Af en toe kom je zo’n parel tegen als Jan. Wat een heerlijk, positief en mooi mens.
  Het doet pijn. Rust zacht lieve Jan. Sterkte en liefde voor familie en andere die hem dierbaar waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *