Wij gedenken Ton de Rooij

Topsport for Life - Ton de Rooij


Ton de Rooij

14-1-1959  / 19-6-2017

 

 

Eindhoven, 20 juni 2017 – Tot ons grote verdriet kregen wij vandaag het bericht dat Ton gisteravond toch nog plotseling op 58-jarige leeftijd is overleden.

De diagnose dat hij de ziekte ALS had, heeft het leven van hem en zijn lieve Carla volledig op hun kop gezet. Ton was een sportieve man die vooral, samen met zijn maatje Carla, een enorme passie had voor de duiksport.

Samen hebben zij na de diagnose nog heel veel ondernomen en onvergetelijke dagen beleefd, ook bij Topsport for Life. De fysieke achteruitgang was echter onontkoombaar en Ton had daar erg veel moeite mee. Door zijn plotseling overlijden is hem de fysieke en psychische strijd tegen de ziekte verder bespaard gebleven. Hij heeft nu rust en de mooie herinneringen aan de mooie mens Ton de Rooij zullen voor altijd blijven.

Wij wensen Carla en alle mensen die in zijn leven dichtbij hem stonden heel veel sterkte met dit verlies. 

Wanneer je wilt, kun je op deze pagina ook een boodschap achter laten. Ook plaatsen wij graag een mooie foto. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.

 

20170621 - Rouwkaart Ton de Rooij - voorkant - kopie

 

 

20170621 - Rouwkaart Ton de Rooij

Op maandag 26-6-2017 zal er om 12.15 uur in Haarlem een afscheidsdienst voor Ton worden gehouden. Wanneer je deze samen met ons wilt bijwonen, graag even contact met ons opnemen. Dat kan door te mailen naar miel@topsportforlife.nl of bel naar 088 – 2468 180.

 

U hoort hier ‘Fragile’ van Sting, Ton’s eigen keus (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player)

 

Je kunt ook een boodschap op deze pagina achter laten. Zo ontstaat er over Ton een mooie blijvende ‘virtuele’ gedenkplaats.

 

 

Wereld ALS Dag, 19 juni 2017, 1 dag voor Ton's overlijden dus. V.l.n.r. Carla, Ton, Shukry en Elvin Poort

Wereld ALS Dag, 18 juni 2017, 1 dag voor Ton’s overlijden dus. V.l.n.r. Carla, Ton, Shukry en Elvin Poort

 


 

Tekst van Carla d.d. 29-6-2017

Lieve Ton,
Je dacht dat je nog zoveel tijd had, omdat je las over mensen die nog jaren leven met ALS.
We wilden nog een cruise maken en dan zouden we in augustus /september gaan….anders ging het niet meer naar Noorwegen. Dan antwoordde jij : dan gaan we toch volgend jaar !
Nu gaat dat niet meer….
Een weekendje weg met Marc en Esther hebben we maandagmiddag nog gepland….
Zondag besloten met Jan en Monique de boottocht van stichting vaarwens te doen.
En zo hadden we nog heel veel plannen.
Het spijt me dat we dit allemaal niet meer samen kunnen doen ! Ik had jou (en mezelf ) nog zoveel mooie momenten, uitstapjes en avonturen gegund ! Het doet zo’n pijn dat dat niet meer kan en dat ik je voor altijd moet missen !
Ik ben wel enorm dankbaar voor alle mooie momenten die we samen mochten beleven. Wat hebben we in die 19 jaar veel gedaan en beleefd ! Ook toen je ziek werd, zijn we doorgegaan met reisjes maken en leuke dingen doen!

Topsport for Life - Ton de Rooij in Disney


Hoogtepunt was jouw wens om naar Euro Disney te gaan. Daar maakten we een super mini cruise (10 min ofzo ) waar deze foto is gemaakt.

Lieve Ton,
Ik mis je vreselijk !
Spijt van wat niet meer is en kan….
Dankbaar voor wat was !
Dikke kus,
Carla


 

 

 

13 thoughts on “Wij gedenken Ton de Rooij

 1. Ton via fb heb ik je kunnen volgen in zoveel dingen die je deed tijdens je strijd. Vele heb je iets gegeven vele zullen je gedenken met de herinneringen die je ze gaf. Vrede en rust zij met je. Voor je geliefden rouw maar ook liefdevolle gevoelens naar jou toe.

  Ik wens de familie en een ieder die jou kent troost en gebondenheid in de afscheid.

 2. Gecondoleerd met dit grote verlies! Dat jullie de kracht krijgen om het verlies een plek te kunnen geven.
  Heel veel sterkte!

 3. Ton, ook al hebben we elkaar niet heel vaak ontmoet, we hebben wel regelmatig contact gehad in het afgelopen jaar. Het was mooi om te zien dat jij en Carla na jullie eerste deelname aan een activiteit van Topsport for Life, het ‘Kerst Proeven’ in Dordt, je al zo thuis voelde bij onze stichting. Je werd daarna één van onze meest actieve volgers en wij hebben jou en Carla natuurlijk ook gevolgd bij jullie vele mooie uitstapjes. Samen hebben jullie, ondanks de ziekte, er nog alles uit weten te halen. Ik had gehoopt jou nog vaak mee te mogen maken, maar het liep anders. We gaan jou erg missen, maar ik ben ook heel blij voor jou dat je nu je rust hebt gevonden. Ook jij komt op onze heldenlijst omdat je jouw noodlot als een man hebt gedragen en voor ons als moreel winnaar uit de strijd bent gekomen. Bedankt ook dat je zelfs na je dood steun wilt geven aan onze stichting waardoor wij weer anderen kunnen helpen.
  Rust zacht lieve vriend.

 4. Lieve Ton…voor altijd mijn geboortedag twin…zal je missen maar niet vergeten. Elk jaar het 2e weekend in juli ga je in gedachten weer met ons mee de Swetterhagerun rijden….rust zacht…xxx

 5. Lieve Ton, wij hebben elkaar in dorth voor het eerst ontmoet. En bij de wereld ALS dag voor het laatst. Gelukkig hebben wij dit moment vast gelegd in een foto.

  Rust zacht lieve Ton.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd voor Carla en alle nabestaande

 6. Langs deze weg wil ik Carla en verdere naasten condoleren met het overlijden van Ton. Dat het toch ineens afgelopen is zal zwaar voor u allen zijn. Ton rust zacht.
  Ik wens u heel erg veel kracht toe voor de komende tijd en hou de herinneringen levend.

 7. Lieve ton je laatste reis is begonnen en bedroefd als we zijn zo trots en vereerd dat we je hebben mogen leren kennen.rust zacht man

 8. Gisteren de boutjes en moertjes van Ton gesorteerd. Ton en zijn collega’s verzamelde die voor mij. Een goede bezigheid om Ton mee te memoreren.

 9. Lieve Carla,

  Wat is het verlies hard en abrupt. Je wist dat het ging komen ,maar zo snel.Ton is een lange verschrikkelijke lijdensweg bespaart gebleven.Maar wat hadden jullie samen nog een tijdje willen en kunnen genieten.
  Sterkte vind ik altijd zo’n klein woord maar toch meisik hoop dat je dit enorme verlies een plekje kunt gaan geven.En dat je hierbij de hulp krijgt van familie en vrienden. Maar vooral van jullie mooie herinneringen.

  Dikke kus

 10. Beste Ton

  We hebben het laatste jaar veel mooie momenten gehad en die zal ik niet vergeten
  tot aan het einde heb je geleefd en genoten samen met carla.

  mooie laatste wandeling

  jan

 11. Hoi Ton, Ik was vorige week in Hoofddorp ik liep nog langs de kapperszaak waar ik altijd kwam in overbos. Ik heb vorige jaar Carla nog gesproken en gaf toen aan dat jij ook een fiets maatje was bij IBVG. Was echt een super tijd man. Zelf ben jk 3 jaar geleden gevallen met de renfiets en heb daardoor hersenletsel opgelopen en dagelijks last van. Maar mijn helm is me redding geweest Ton ik zal je nooit vergeten en hoop dat je een mooi rustig plekje heb gekregen . Ik zal maar zeggen tot ooit man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *