Wij gedenken Fleur de Boevé

Topsport for Life - Fleur de Boeve - Ameland 2019

Fleur de Boevé
4-9-1968 / 5-1-2020

 

Eindhoven, 8 januari 2020 – Tot ons grote verdriet is Fleur de Boevé toch nog tamelijk onverwacht overleden. Zij kon niet langer leven met die genadeloze ziekte ALS en is in bijzijn van haar naasten rustig ingeslapen.
Fleur had, begrijpelijkerwijs, erg veel moeite met de toenemende beperkingen die de ziekte haar oplegde en die haar leven zo drastisch hadden veranderd. Graag maakte zij gebruik van onze begeleiding om beter om te kunnen gaan met de angsten die ook horen bij een leven met ALS. Dat dit resultaat had bleek ook wel toen zij dapper besloot om in september van het afgelopen jaar nog, samen met partner Ruud en zus Nicole, met ons op vakantie te gaan naar Ameland. Daar hebben wij samen het leven mogen vieren. En ook nog haar 51e verjaardag, die zij op dezelfde dag deelde met zus Nicole.
We denken met erg veel plezier terug aan die week met haar en het was mooi dat zij daar met ons, Nicole en Ruud nog veel genietmomenten heeft kunnen beleven en de zorgen van haar ziekte iets minder op de voorgrond waren.  

Wij wensen Nicole en Ruud en alle andere naasten van Fleur heel erg veel sterkte met het verlies van deze lieve en dappere vrouw.

 

Lieve Fleur, je hebt nu je rust gevonden en wij zullen jou nooit vergeten.

 

 


Jouw condoleance

Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Fleur een mooie virtuele en blijvende gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.

 


Rouwkaart


Topsport for Life - Rouwkaart Fleur de Boevé
Het is Fleur’s wens om in een auto van Topsport for Life naar haar afscheidsdienst te worden gebracht. Daarvoor zullen wij de rolstoelbus inzetten waarmee Fleur in september 2019 ook nog met ons een hele fijne vakantie op Ameland heeft kunnen meemaken.

 


Verslag afscheidsdienst

Topsport for Life - afscheid Fleur de Boevé 12-1-2020 02

In een erg druk bezochte afscheidsdienst in crematorium Haagse Duinen is op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Fleur.
Heel bijzonder was het ook dat wij haar in onze eigen bus naar Haagse Duinen hebben mogen brengen. Zie de foto.

Topsport for Life - afscheid Fleur de Boevé 12-1-2020 01


Namens Topsport for Life heeft Nita van Vliet het volgende woord gesproken:

 

Lieve Fleur,

Op 6 November 2018 heb ik je voor het eerst ontmoet nadat je had aangegeven  dat je graag ingeschreven wilde worden als gast bij Stichting Topsport for Life.

Je gaf aan dat je behoefte had aan een life-coach en daar was ik. Mijn eerste bezoek was er 1 van 2,5 uur en er zouden er nog vele volgen. Je vertelde me wat er allemaal in je huidige leven met ALS  moeilijk was maar ook waar je nog van genoot. Regelmatig kwamen er tranen tevoorschijn als je sprak over wat je allemaal in hebt moeten leveren na de diagnose en bang voor was. Eén ding was duidelijk: de liefde voor je moeder, Nicole en Ruud hield je overeind. Je miste je vader en wilde zo graag geloven dat je hem weer zou ontmoeten als je terug zou gaan naar waar we allemaal vandaan komen en hem weer in je armen kon sluiten. Elke keer als ik weer thuis kwam na een bezoek aan jou kreeg ik een spraakberichtje waarin je zei dat je het fijn vond dat ik er was en wenste me altijd weer een veilige thuiskomst. Het was me al snel duidelijk dat je altijd bezorgd was om het welzijn van anderen en jezelf vaak op de 2e plaats zette.

Er zijn nog vele berichtjes over en weer gestuurd!

Begin mei vorig jaar hebben we voor en met jou een foto-shoot georganiseerd. Wat zag je er mooi uit! Toen je de foto’s zag was je blij dat je ze eindelijk in je bezit had maar minder blij met wat jouw ogen zagen…je keek alleen maar naar je mond en zag jezelf met een negatieve blik, Je zag niet je mooie haren en je mooie sprekende gezicht die wij wel zagen! Ik vond je prachtig en zei dat ook tegen je maar jammer genoeg zag je je eigen schoonheid niet. Maar ik begreep het ook…je had al zoveel ingeleverd wat je dierbaar was.

Langzaam aan heb ik je zover gekregen dat je toch mee ging op vakantie met Topsport for Life naar Ameland in september 2019 en dat was een hele overwinning op jezelf. Met al je angsten heb je het toch maar gedaan en wat hebben we het fijn gehad met elkaar! Je genoot wanneer Ruud en Nicole genoten en we hebben daar met elkaar jullie beider verjaardag gevierd in de Jutterskuur bij Harmen en zijn vrouw Elly.

Lieve schat, ik wil je bedanken voor je vertrouwen en de mooie uurtjes samen waarin we over het leven maar ook over de dood spraken die onvermijdelijk was. Dankbaar ben ik dat je langzaam bent overgegaan en dat verder lijden je gespaard is gebleven. En ik hoop met heel mijn hart dat je nu je rust hebt gevonden en je vader in de armen hebt kunnen sluiten.

OMDAT ER  LIEFDE IS BESTAAT ER GEEN VOORBIJ, IN ALLE EEUWIGHEID BEN JIJ… (bron Toon Hermans)


Topsport for Life - afscheid Fleur de Boevé 12-1-2020 03 Nita van Vliet
Er volgt hier binnenkort nog een videoverslag van de afscheidsdienst.

 Muziek 

Je hoort hier op verzoek van de familie ‘Shout to the Top’ van de groep The Style Council (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player).

 


Video van haar Fleur’s laatste vakantie, samen met Topsport for Life

11 thoughts on “Wij gedenken Fleur de Boevé

 1. Schrijven gaat mij redelijk makkelijk af maar nu weet ik het even niet…
  Ik heb de meeste tijd met jou, Ruud en Nicole doorgebracht al was het maar samen op de heen- en terugweg naar Ameland. Je was een heerlijk nieuwsgierig lief mens.
  Ze zeggen dat je in het hiernamaals weer gezond bent. Ik hoop zo van harte dat het inderdaad zo is en dat je weer zorgeloos, onbeperkt, onafhankelijk en zelfstandig je ding kunt doen.
  Dag Fleurtje, dikke knuffel!

 2. Condoleance Fleur:

  Lieve Fleur,

  Vorig jaar had je een wens om nog 1x in de schijnwerpers te staan d.m.v. een fotoshoot.
  Het raakte mij om jouw strijd te zien met jezelf en het beeld wat je nog van vroeger had.

  Ik ben blij jou te hebben ontmoet.
  Je hebt nu je rust gevonden lieve Fleur.

  Ik wens alle vrienden en familie veel liefde en kracht toe.

  Liefs Pascalle

 3. Jjfbaeten@home.nlm
  Familie van Fleur gecondoleerd met het verlies van Fleur. Het is moeilijk als je iemand steeds stapjes terug moet zien doen heel confronterend en op een gegeven moment is het genoeg. Heb zelf een man met ALS op zich kunnen we nog redelijk wat maar wel steeds meer stapjes terug. Sterkte samen

 4. Lieve Fleur, wij hebben elkaar nooit echt leren kennen, ik heb je leren kennen als partner van Paul en later middels mijn dochter haar verhalen. Ik heb je op die wijze leren kennen als een warme persoonlijkheid en als een lieve extra moeder voor Tamara wanneer ze bij haar vader was. Ik heb Tamara verteld dat ze naar je toe moest gaan als ze dat wilde en dat ik haar ook wilde brengen en ik ben blij dat ze uiteindelijk haar manier heeft gevonden om dat te doen, met Paul samen, jou vriend toen ik je leerde kennen. Ik had je graag leren kennen, maar dat is ons niet gegund. Rust zacht Fleur en fijn dat je nog zo hebt mogen genieten op Texel en bedankt voor jou goede zorgen voor Tamara wanneer ze bij haar vader was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *