Wij gedenken Frans Zondag

Topsport for Life - Frans Zondag - edited

Frans Zondag

23-5-1940  / 19-10-2018

 

Eindhoven, 24 oktober 2018 – Tot ons grote verdriet kregen wij het bericht dat Frans afgelopen vrijdag op 78-jarige leeftijd is overleden.


In Memoriam Frans Zondag

We hebben Frans niet heel erg vaak mogen ontmoeten, maar de keren dat dat wel gebeurde maakte hij diepe indruk op ons door de positieve manier waarop hij omging met de genadeloze ziekte ALS.
Frans was een trotse man die ondanks de ziekte en de fysieke beperkingen die deze met zich meebracht, wilde blijven genieten van de mooie dagen die hij, vaak samen met zijn dochters en hun gezinnen, nog kon beleven.

In 2017 is Frans enkele malen met ons aanwezig geweest bij professionele wielerwedstrijden. Het meerijden in onze historische ploegleidersauto en de ontmoetingen met een aantal bekende coureurs deden hem de ziekte en alle zorgen even vergeten.
Tijdens de laatste etappe van de STER ZLM Tour begaf onze ploegleidersauto het helaas en moesten we vroegtijdig uit de koers. Maar voor Frans was dat geen punt, hij bleef met een glimlach op zijn gezicht verder genieten van de dag en stond bij de finish met zijn neus boven op de meet om vooral niets van het spektakel te hoeven missen. Prachtig!
De liefde voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen was groot. Hoe vreselijk was het dan ook voor hem om begin van dit jaar zijn lieve Jannie plotseling door ziekte af te moeten geven. Ondanks ook die enorme tegenslag bleef hij positief en kon hij enorm genieten van de de momenten dat hij samen was met zijn naasten.

We gaan ons Frans herinneren als een liefhebbende vader en grootvader en als een hele sympathieke man die zijn ziekte en het verlies van zijn lieve vrouw enorm dapper heeft gedragen.

Wij wensen iedereen die Frans dierbaar is, in het bijzonder dochter Desiree met Rob, dochter Irene met Rolando en hun kinderen, heel veel sterkte met hun grote verlies.

Rust zacht lieve Frans.    

 

Miel in ’t Zand
Directeur stichting Topsport for Life

 


Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Frans een mooie virtuele en blijvende gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal

 


Rouwkaart

Topsport for Life - Rouwkaart Frans Zondag voorkantTopsport for Life - Rouwkaart Frans Zondag binnen-linksTopsport for Life - Rouwkaart Frans Zondag binnen-rechts

Bij het afscheid wordt er dus voor Topsport for Life gecollecteerd. Wat een mooi ‘afscheidsgebaar’ van Frans…


U hoort hier ‘I love you because’ gezongen door Jim Reeves. Frans was groot fan van deze zanger en dit nummer past daarom zo mooi op deze pagina waar wij hem gedenken (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player).


 

De prachtige video hieronder geeft een mooi overzicht van het leven van gezinsmens Frans.
Wanneer je deze af wilt spelen, dien je eerst de bovenstaande audioplayer te pauzeren en eventueel de volumeknop in de video omhoog te schuiven.

De muziek is van het nummer ‘Let Go’ van Tyrone Wells. Hier de pakkende tekst van ‘Let Go’:

Time, will rob you blind, take everything you have to offer
Love, sweet when it comes, saves all us beggars, priests, and authors
And oh, how do we let go when someone we love slips away in the shadows
Well it’s hard to see you go, ‘cause you mean everything to me
And the seeds that you have sewn will live on deep inside of me
It’s time, you’re leaving now
Your hands are cold as i kiss your brow
And i will try, but i don’t know how
To let go
To let go

Years, fly without fear, turning a boy into a father
And now he smiles, through tears down the isle
As he gives away his youngest daughter
And oh, how do we let go when every new step leads us into the unknown
And it’s hard to see you go, ‘cause you mean everything to me
And the seeds that you have sewn will live on deep inside of me
It’s time, you’re leaving now
Your hands are cold as i kiss your brow
And i will try, but i don’t know how
To let go

And every new morning, all i can do
Is hold onto the promise that we all hope is true
That when it’s all over, when this life is through
I’ll wake up in heaven and run to find you

De volgende video is de opname van de hele mooie toespraak van kleindochter Ivana welke tijdens de afscheidsdienst voor Frans werd vertoond.


En dan hier een aantal foto’s van Frans bij onze activiteiten:

Frans met dochter Desiree - STER ZLM Tour 2017

Frans met dochter Desiree – STER ZLM Tour 2017

Frans als bijrijder in de historische ploegleidersauto van Topsport for Life - STER ZLM Tour 2017

Frans als bijrijder in de historische ploegleidersauto van Topsport for Life – STER ZLM Tour 2017

Frans met Johnny 'prikkeldraad' Hoogerland - STER ZLM Tour 2017

Frans met Johnny ‘prikkeldraad’ Hoogerland – STER ZLM Tour 2017

Frans met voormalig veelwinnaar en spinter Jeroen Blijlevens - STER ZLM Tour 2017

Frans met voormalig veelwinnaar en spinter Jeroen Blijlevens – STER ZLM Tour 2017

Frans met dochter Desiree en tweevoudig winnaar op Alpe d'Huez, Peter Winnen - STER ZLM Tour 2017

Frans met dochter Desiree en tweevoudig winnaar op Alpe d’Huez, Peter Winnen – Binck Bank Tour 2017

Nita van Vliet en Miel in 't Zand ontvangen namens de stichting van Frans en dochter Desiree een mooie cheque ter gelegenheid van zijn 78e verjaardag

Nita van Vliet en Miel in ’t Zand ontvangen namens de stichting van Frans en dochter Desiree een mooie cheque ter gelegenheid van zijn 78e verjaardag

9 thoughts on “Wij gedenken Frans Zondag

 1. Lieve Pa Zondag
  Voor ons ben je onmisbaar. Maar wat heb je genoten van de activiteiten van Sport for Live. En op de laatste verjaardag die we samen met allen die jou dierbaar waren vierden. Was jou wens een bijdrage voor Sport For Live. Je Was voor ons een zeer dierbare vriend samen met jouw Lieve vrouw Jannie. Die altijd voor iedereen klaar stonden en waar iedereen altijd welkom was voor een hapje en een drankje.
  Lieve Pa we zullen altijd een plaatsje in ons hart voor jou en Ma vrijhouden. En jouw laatste wens vervullen een bijdrage aan Sport FOR Live. Till we meet Again. Harry en Tosca

   • Beste Miel in ‘t Zand sorry voor de type fout ik zal nooit meer vergeten dat het Topsport voor Life is. Dank voor u lieve woorden. Tosca van Laar

 2. Lieve lieve familie,
  Gecondoleerd❤️Het overlijden van deze dierbare man zal niet makkelijk zijn. We hebben allemaal veel verdriet dat zal ook nog even zo blijven. We denken veel aan jullie en aan Frans❤️

 3. Lieve familie Zondag,
  wellicht kennen jullie broer van Alex. Tijdens ons ontmoetingen met Frans en met Jannie kwam het gesprek ook altijd even op Frans en zijn lieve vrouw Jannie. Altijd even een “Hoe gaat met met jullie” . Het is bijna niet te bevatten zij binnen een jaar niet meer onder ons zijn. Er ontstaat een leegte, die je bijna spreekwoordelijk is. Het kan niet anders zijn dan dat twee geweldige lieve mensen nu in het eeuwige licht staan en dat alle leed nu voorbij is. Zij zullen nooit vergeten worden. Naar de Familie mag ijk zeggen : Houdt elkaar vast en als je het even niet meer weet gedenk hen dan . Voor eeuwig zijn ze nu bij jullie. Laat hen voor altijd trots op ons zijn. We zijn in gedachten bij jullie .

 4. Hoi Miel,

  Dank voor het openen van dit condoleance register.
  Dank ook voor je steun tijdens de uitvaart van Frans.
  Frans droeg jullie organisatie inderdaad een warm hart toe nadat hij er bekend mee geworden was.
  Enorm genoten heeft ie van de keren dat ie met jullie mee kon.
  Sport stond tot op het laatst toe hoog op zijn prioriteiten lijstje.
  Tot eind 2016 (meer dan een half jaar na diagnose ALS) stond ie nog op de tennisbaan.
  Hij volgde op TV ook alles wat NPO, BRT, Eurosport, Fox sport en Ziggo sport te bieden hadden.
  De laatste fase van zijn leven deed hijzelf ook aan topsport.
  Ondanks dat de uitval verschijnselen zich snel achter elkaar opvolgden, had hij zich voorgenomen niet kort na het overlijden van zijn Jannie ook te sterven. “Ik kan mijn dochters toch niet in korte tijd opnieuw opzadelen met zo’n groot verlies” waren zijn woorden.
  Iets meer dan 8 maanden heeft hij dat volgehouden.
  Ik hoop persoonlijk dat hij daarmee boven een gouden plak kan afhalen ergens in de categorie duursporten of zo.
  Een prachtige kerel was het.
  Ik eindig graag met de twee spreuken waarmee hij zijn afscheidswoord eindigde.
  ”Wat zou het mooi zijn als DE HEMEL ook een bezoek uur had dan kon men heel even naar boven gaan om een bezoekje af te leggen.”
  ”Diegene die ik lief heb verlaat ik om diegene die ik lief had terug te vinden.”

  Rob van den IJssel

  • Dank je Rob voor de hele mooie reactie! Frans was inderdaad een prachtkerel en ik had ook in korte tijd een hele mooie klik met hem. Frans was ook heel blij met jou als schoonzoon, dat bracht hij in zijn afscheidsbrief ook duidelijk naar voren. Hij hield van topsport én was inderdaad zeker in zijn ziekteperiode topsporter. Frans paste dan ook heel goed bij ons en ik ben dankbaar dat we in die laatste fase van zijn leven iets hebben mogen betekenen. En wat een prachtige vooral ook laatste woorden had hij in zijn afscheidsbrief! Ook al kon hij niet meer spreken, maar toch was hij nog scherp in zijn teksten! We gaan deze kleine grote man missen. Die gouden plak heeft hij heel dik verdiend! Een echte (sport)held…
   Sterkte voor jou en alle andere naasten, en dat zijn heel veel mensen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *