Wij gedenken Pia Guthrie-Jooren

Topsport for Life - Pia Guthrie

 

Pia Guthrie-Jooren

21-6-1958 / 4-9-2019

In Memoriam
Tot ons grote verdriet is Pia plotseling en in ons midden overleden. Dit gebeurde vorige week tijdens ons verblijf op Ameland, een heftige en onverwachte gebeurtenis die iedereen die erbij was erg heeft geraakt.
Pia, moeder van 2 dochters en oma van 3 lieve kleinkinderen, is maar 61 jaar mogen worden en haar verlies komt dan ook veel te vroeg.
In april 2016 kreeg zij de diagnose kanker en vanaf dat moment veranderde haar leven door alle zware behandelingen drastisch. Maar Pia was een positief mens en greep iedere kans om nog samen met haar dierbaren zoveel mogelijk van het leven te genieten.
Pia was een echte aanpakker die haar hele leven hard heeft gewerkt en zich daardoor, naast haar belangrijke rol als moeder en oma, ook persoonlijk enorm heeft kunnen ontwikkelen. Dat kreeg veel respect van iedereen die Pia kende.

Vanaf de zomer van 2017 hebben wij met Pia kennis gemaakt. In de tijd daarna heeft zij, meestal samen met enkele andere lotgenoten die zij bij revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven had ontmoet, meegedaan aan diverse activiteiten die wij hebben georganiseerd.
Zo bezocht zij samen met ons in het PSV stadion het concert ‘GROOTS met een zachte G’ van Guus Meeuwis, de Night of the Proms in Antwerpen en ook kon zij heel erg genieten van onze zeiltochten. Het water, de wind en de natuur maakten haar blij en dan kon zij haar ziekte ook even vergeten. Dat was ook de reden dat zij zich begin dit jaar als 1 van de eersten had aangemeld voor ons Summercamp naar Ameland. Pia keek daar enorm naar uit en ondanks haar steeds slechter wordende conditie was zij vastberaden mee te gaan.
Eenmaal in de auto samen met vriendin Juultje en vrijwilligers Ria en Désiree onderweg naar Ameland bleek al snel hoeveel zin zij had in deze reis. Ze stak haar gevoel voor humor niet onder stoelen of banken en genoot meteen met volle teugen. Onze 1e avond op Ameland heeft iedereen zich aan elkaar voorgesteld en ook Pia heeft toen haar persoonlijke verhaal gedeeld met de andere deelnemers. Mooi was ook dat zij meteen andere gasten, vanuit haar persoonlijke kennis en ervaring met financiële zaken, nuttige suggesties deed op financieel gebied.
Ook al was zij door de ziekte nu fysiek erg kwetsbaar, ze straalde juist veel kracht en levenslust uit en dat maakte meteen veel indruk op de anderen.
De 2e dag van het Summercamp hebben wij met de boot een bezoek gebracht aan de zandbank waar een grote robbengroep bivakkeert. Pia vond het prachtig om deze mooie dieren van dichtbij te zien en om op het dek te genieten van de wind en de zeelucht. Eenmaal terug op het eiland werden de gezellige winkeltjes van Nes door haar bezocht en uiteraard op een mooi terras genoten van een hapje en drankje. Achteraf was het wel extra bijzonder dat Pia die middag de kadootjes heeft uitgezocht die we als groep de dag erna, dus op de dag dat Pia is overleden, hebben gegeven aan de zussen Fleur en Nicole die op die dag jarig waren. Letterlijk dus een dag met een lach en een traan…
 
Hoe bizar was dan ook de avond die volgde na de gezellige dag bij de robben en in het dorp. Pia was al vroeg naar bed gegaan, maar later die avond liet zij weten zich niet lekker te voelen. Hulp van onze eigen arts en verpleegkundigen, en daarna ook van ambulance en trauma arts mochten echter niet meer baten. Pia is later die nacht tot ons enorme verdriet in ons bijzijn ingeslapen.

Nu zijn er slechts de dierbare herinneringen aan een mooi mens. Enkele woorden die nu bij mij opkomen om haar te typeren:  sterk, positief, hart op de tong, altijd in voor een grap, sociaal, zorgzaam.
Pia, we gaan je al veel te snel missen. Maar we zijn dankbaar dat je nog hebt kunnen genieten van jouw laatste dagen en bent heengegaan op een plek waar je je fijn voelde.

Wij wensen dochters Fiona en Dennise, hun partners en kinderen, echtgenoot Joe en alle andere naasten heel erg veel sterkte met het verlies van hun dierbare. 

Rust zacht lieve Pia.

 

Miel in ’t Zand
namens Team Topsport for Life

 


Jouw condoleance

Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Pia een mooie virtuele en blijvende gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.

 


Beeldmateriaal bij activiteiten Topsport for Life

Hieronder een aantal foto’s en een video met Pia bij onze activiteiten.

 

Samen voor de Wind 2017

Samen voor de Wind 2017

GROOTS met een zachte G 2018

GROOTS met een zachte G 2018

Night of the Proms 2018

Night of the Proms 2018

Robbentocht Ameland 2019

Robbentocht Ameland 2019

Robbentocht Ameland 2019

Robbentocht Ameland 2019

Lunch in Nes, Ameland 3-9-2019

Lunch in Nes, Ameland 3-9-2019

IMG_1832

 

 

Deze video is gemaakt van ons bezoek aan de Night of the Proms.  Antwerpen, 23-11-2018.

4 thoughts on “Wij gedenken Pia Guthrie-Jooren

 1. Afgelopen 8 maanden regelmatig contact gehad met Pia als contactpersoon vanuit de stichting. Ik heb haar vooral leren kennen als een hele trotse moeder en oma. Ze deelde maar al te graag mooie foto’s van haar kleinkinderen. Het zal dan ook vooral voor haar dochters, schoonzonen en kleinkinderen een enorm gemis zijn. Ik leef ontzettend met jullie mee en wens jullie heel veel sterkte bij dit enorme verlies. Lieve groet Nicole

 2. Lieve, lieve Pia

  ” Vrienden voor het leven”, is niet meer compleet zonder jou!
  Maar wij blijven vrienden voor altijd en zal de vele mooie herinneringen levend houden!
  Dikke knuffel voor je geweldige meiden, schoonzoons, Joe, lieve kleinkinderen, vriendinnen én alle kanjers van Topsport for Life❤

 3. Lieve Pia,
  Wat onwerkelijk dat je er niet meer bent en we geen afscheid hebben kunnen nemen. Jij was op het mooie Ameland en ik aan de andere kant van de wereld, te ver om ook naar de afscheidsdienst te komen.
  Zo fijn dat we elkaar hebben leren kennen en zoveel hebben kunnen delen. Ook onze uitstapjes samen met Juultje zal ik nooit vergeten. Ons volgende uitje stond al gepland. Juultje en ik zullen gaan, met z’n tweeën, om jou te gedenken. Wat zullen we je missen, jouw lach, enthousiasme, humor, geregel en zorgzaamheid.
  Vrienden voor het leven, vrienden voor altijd!

 4. Ben er stil van, zo mooi omschreven, zo mooi dat jullie haar laatste uren konden vullen met geluk, zo mooi dat jullie een organisatie zijn die genieten en geluk bovenaan zetten. Dank jullie wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *