Wij gedenken Ron Baten

Topsport for Life - Ron Baten

Ron Baten

25-6-1951 / 4-12-2018

 

Eindhoven, 9 december 2018 – Tot ons grote verdriet kregen wij het bericht dat Ron afgelopen dinsdag op 67-jarige leeftijd is overleden.

 


In Memoriam Ron Baten
 

nog maar 3 maanden geleden zouden Ron en Margaret met ons op vakantie gaan naar het mooie waddeneiland Ameland. Zij waren ook bij de eersten om zich voor deze reis aan te melden, de reissom ook meteen te betalen en hadden er ongelooflijk veel zin in.
Maar ALS wacht niet…  in de tussentijd tussen de aanmelding en het daadwerkelijke vertrek is de gezondheidstoestand van Ron dusdanig snel achteruit gegaan dat zij op het allerlaatste moment tot hun en ook ons verdriet besloten om toch niet mee te gaan.
Ontzettend jammer want ook ik had er heel veel zin on om nu eens een week lang met hun samen te zijn.
De eerdere ontmoetingen waren steeds erg kort geweest, maar wel wist ik daardoor al dat Ron gewoon een heel prettig mens was die je niet kon betrappen op klagen of negativiteit. Ook via social media hadden we af en toe contact en dat was altijd erg plezierig. Ik had veel bewondering gekregen voor de positieve manier waarop hij met zijn ziekte omging. Hij wilde nog zoveel mogelijk, samen met zijn Margaret en andere naasten, genieten van die laatste fase in zijn leven en heeft dat volop gedaan! En wanneer hij maar op ‘zijn’ circuit Zandvoort was dan genoot hij steeds volop. Indrukwekkend was hoe hij ook in zijn rolstoel nog zijn taak aan het einde van de pitlane volbracht. Die ziekte hield hem niet thuis en hij heeft dat ook zo lang als kon blijven doen.
Ron was geen actieve bezoeker van de evenementen van Topsport for Life, maar volgde ons wel steeds op de voet en was altijd enthousiast over alle activiteiten en berichten. Dat enthousiasme over de stichting liet hij zeker ook blijken toen hij besloot dat de door hun betaade reissom voor de reis naar Ameland niet terug gestort hoefde te worden maar dat wij daarmee dan iemand anders die zich de reis net kon permitteren, wel konden meenemen. Wat een geweldig gebaar en erg kenmerkend voor de sociale mens die Ron was.
En dát zal nooit worden vergeten. De positieve herinneringen aan Ron zullen altijd blijven en hij heeft ook ons geïnspireerd om volle kracht door te gaan met onze inzet voor mensen die net als Ron leven met een levensbedreigende of zelfs dodelijke ziekte.
Margaret, Bas, alle naaste familie en vrienden, heel erg veel sterkte met het verlies.

Ron, dankjewel voor alles. Rust zacht lieve man.

 

 

Miel in ’t Zand
Directeur stichting Topsport for Life

 


Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Ron een mooie virtuele en blijvende gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.


Rouwkaart

Rouwkaart Ron Baten - 1 van 2

Rouwkaart Ron Baten - 2 van 2

 

 


U hoort hier ‘True Sorry’ gespeeld door Abrahim Malouf, de persoonlijke keuze van Ron (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player).


Topsport for Life - Ron Baten op circuit Zandvoort

19 thoughts on “Wij gedenken Ron Baten

 1. Lieve Ron baten
  Je was een lieve man en een goede collega marshel op Zandvoort hebben veel geleerd van mekaar wat zal ik je gaan missen Maar ik niet alleen Maar we allemaal op Zandvoort rust zacht lieve Ron nu heb je de finish vlag is voor jouw nu gevallen

 2. Ron,
  Vanaf onze eerste ontmoeting op de introductiedag van de OCA was er al een klik. Het werd een mooi weekend, echter had ik niet goed mijn best gedaan als begeleider van de baan, je koos voor de functie paddockofficial. Dat mocht de pret niet drukken, we werden goede maatjes. We hebben leuke dingen gedaan en elkaar lekker lopen kwallen. Ik herinner me nog goed toen je de eerste keer viel, wij dachten over een pylon, maar dat bleek later wel anders. Was het maar zo, dat je over een pylon was gevallen. Desondanks het minder goede nieuws bleef je doorzetten en bleef je ons steunen in onze hobby. Ik hou maar vast aan de mooie dingen die we samen toch maar mooi hebben beleefd. 24h van Lemans waar je iconen als Jacky Ickx en Tom Kristensen mocht ontmoeten, Classic wings and Wheels en die mooie dag op het circuit van Zolder waar je tot aan de ingang van de pitsstraat nog geeneens wist wat er te wachten stond. Woensdag nemen we afscheid van jou, maar we zullen je nooit vergeten. Je doorzettingsvermogen en positiviteit tot op het laatste moment. Ron bedankt voor alles, bedankt dat ik je ooit heb ontmoet. Tabee en tot ooit.

 3. Beste Ron veel fijne jaren heb ik met je meegemaakt deze zal ik nooit vergeten ik heb je leren kennen bij de KLM als een hele goede collega en later als goede vriend die altijd voor iedereen klaar stond.
  Rust zacht Ron.

 4. Beste Ron en familie,

  De vlag is voor jou nu gevallen, en wij als OCA- fielen gaan je zeker missen.
  Je autosport hart zat altijd op de goeie plaats en in weer en wind was je er bij. De OCA verliest in jou een trouwe marshall, en we hopen dat jouw naam voor altijd op OCA plaza zal staan, zodat je nooit vergeten word.
  Rust zacht Ron.

 5. Ron, wat een verlies, voor Margaret en voor Bas. Maar nog voor zoveel meer familie en vrienden die jou kenden. Passie was de autosport, die oa deelde met Ad. Ieder op eigen wijze. Het begon denk ik samen met Ad actief bij de Mini Seven Club. Ron bedankt voor je vriendschap, ik hoop dat ergens verder kan racen bv met Ad. Kanjer, rust in vrede.

 6. Lieve Ron en familie,

  Gelukkig heb ik jou en Margaret mogen ontmoeten op een mooie zomerdag en wat was het fijn om te zien dat je ondanks alles kon blijven lachen. Veel respect voor hoe jij en Margaret met je ziekte omgingen. Helaas is het bij die ene ontmoeting gebleven en nu ben je al aan je volgende avontuur begonnen. Veel liefs en licht voor jou Ron en je familie en vrienden

 7. He Ronnie,

  Mooie herinneringen, maar wat niemand weet is dat jij m’n coach was toen ik als broekie begon met leidinggeven…mede dankzij jou ben ik wie ik nu ben. Los daarvan heel veel gelachen en top samengewerkt, maar ook de prive momenten als maatjes. Rust zacht kanjer

 8. Beste Ron
  Jaren lang hebben wik samen gewerkt bij de KLM. Eerst was jij onze chef voor een aantal jaren. En later in diverse andere functies steeds met elkaar te maken gehad.
  Ik heb jou leren kennen als een man met het hart op de juiste plaats En een sociale college
  Rust zacht vriend

  Heel veel sterkte familie met dit grote verlies.

 9. Lieve Ron Baten,
  Ik heb jouw leren kennen op circuit zandvoort, je was een vrolijke optimistische man waar ik heel veel geleerd heb van jouw passie voor de auto sport. Rust zacht lieve Ron.
  Sterkte en kracht voor de familie.

 10. Lieve Ron, zoveel van je geleerd in ons mooie straatje, had zoveel jaren meer voor je gewenst, maar ALS is verschrikkelijk, jij hebt je er zo fantastisch doorheen geslagen en je bleef positief, maar we wisten allemaal dat het zomaar eindig kon zijn, ik en veel anderen met mij zullen je voor altijd missen, OCA forever, je zal altijd een boegbeeld blijven voor onze mooie club en de racesport. Veel liefs, ik kom woensdag mijn laatste eer aan je bewijzen, Nicolette

 11. Beste Ron,

  Een groot gemis voor de wereld.

  Altijd een vrolijke doch kritische noot voor je collega’s.

  Ik wens iedereen veel sterkte met dit veel te vroege gemis.

  Martin

 12. Ron, hele fijne chef geweest bij HMV in H11 van 89 tot ca 92. Jammer dat ik niets wist van jouw liefde voor de autosport, maar deel hem wel. Allen gecondoleerd en heel veel sterke met dit verlies.

 13. Lieve Ron,

  Bedankt voor de mooie jaren bij de KLM we hebben wat afgelachen.
  Je hebt op verschillende afdelingen gewerkt maar we kwamen elkaar elke keer weer tegen en het was weer zoals vanouds alsof we gister elkaar voor het laatst zagen.
  Je was een Topper … Rust zacht Ron xx
  Ik wens Margaret en Bas heel veel sterkte

 14. Beste Ron, ik ben heel erg geschrokken van het vreselijke bericht.
  Ik heb mooie herinneringen om met jouw in vele vergaderingen te hebben mogen zitten, jij wist vaak een tussen oplossing aan te geven…je was een vakman.
  Heel veel sterkte voor de nabestaande.
  Sjaak

 15. Lieve Ron wat een schok dat het zo snel is gegaan. Maar als ik terug kijk naar onze samenwerking bij KLM hebben we het altijd leuk gehad en hebben we veel van elkaar kunnen leren, maar ik veel meer van jou. Als jonge managers gaf jij vaak Tricks and Tips over allerlei zaken en met name van computers waar wij geen kaas van hadden gegeten. Je was een vraagbaak voor velen en een heel bijzonder en vriendelijk persoon. Ook wens ik de familie alle sterkte toe.

  Ron goede vlucht naar je laatste bestemming.

 16. Ron,

  Jij was degene die wel wat zag in me toen vanuit de motorafdeling bij heavy maintenance kwam soliciteren.
  Jij was voor mij een voorbeeld van gedrevenheid.
  Je stond altijd voor iedereen klaar en daarom had ik grote bewondering voor jou.
  Dit is een verlies voor een ieder die jou gekent heeft.
  Rust zacht Ron,

  Heel veel sterkte voor de family en vrienden in deze moeilijke dagen.

 17. Beste Ron, goede en fijne collega, je blijft altijd in onze gedachten. Rust zacht. Beste familie , vrienden en bekenden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 18. Beste Ron,

  Ruim 25 jaar geleden leerde ik jou kennen als een zeer prettige en altijd gezellig collega.
  Ik ga je daarom ook heel veel missen en wens je een mooie laatste vlucht.

  Rust zacht Ron,

  Heel veel sterkte voor de family en vrienden in deze moeilijke dagen.

 19. Zo Ron, de stijd is gestreden.
  Wat heb ik je bewonderd, in je onafzienbare optimisme om met deze vALSe ziekte om te gaan.
  Binnen KLM heb ik je leren kennen als een zeer rechtvaardig en eerlijke man.
  Ook tijdens de wat mindere periode binnen KLM bleef optimistich en humoristich.
  In die periode keek je uit naar je pensioen, om een kit car te gaan bouwen.
  Jammer genoeg is het daar nooit van gekomen.
  Ron, bedankt dat ik je heb mogen kennen.

  Chris Zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *