Doe mee aan de Voetbalshirtactie!

 

KOM IN ACTIE EN DOE MEE AAN DE VOETBALSHIRTACTIE!
(natuurlijk is elk ander shirt van jouw favoriete sportclub ook prima)

Deze actie is uiteraard 100% ‘Coronaproof’!

 


Doe jij ook mee aan de Voebalshirtactie voor een beter leven met ALS?

1.
Trek een voetbal- of ander sportshirt aan van jouw favoriete club en maak een selfie.


2.
Doneer een ‘Tikkie’ van €1 (meer mag ook) aan de Voetbalshirtactie voor stichting Topsport for Life voor een beter leven met ALS:
https://bit.ly/3efYX9L
Alle informatie over de actie en de stichting vind je op de website van Topsport for Life.

3.
Deel jouw selfie via social media met deze tekst.

Met ‘deze tekst’ bedoelen we alle tekst hierboven in oranje kleur.


 

EINDSTAND
Dinsdag 30 juni, 24.00 uur

 

Via donatiepagina: €5.502,00,
inclusief een donatie van €500,00 van Ben van Dijk Onroerend Goed BV
en een donatie van €1.000 van Valkplant BV

Rechtstreeks op rekening: €2.300,00,
inclusief een donatie van €2.000,00 van sponsor Prowise Concepts.TOTAAL: €7.802,00

van 348 donateurs

 


 

ALS-er Piet steekt heel moedig zijn nek uit voor een beter leven voor mensen die net als hij nú leven met de genadeloze ziekte ALS!

Volg alsjeblieft zijn voorbeeld, zie de film.

>> Lees hier de Persberichten en luister en kijk naar de uitingen in de media

 
Op maandagochtend 25 mei is de Voetbalshirtweek van start gegaan. Een initiatief van het Summa College in Eindhoven. Met de opbrengst van deze actie beoogt het ROC, waar maar liefst 11.000 MBO-studenten uit de regio Eindhoven een opleiding volgen, bij te dragen aan een beter leven voor mensen die door de genadeloze ziekte ALS zijn getroffen. Juist daarom hebben de initiatiefnemers besloten om de opbrengst volledig te doneren aan stichting Topsport for Life. Want onze stichting zet zich in voor een betere kwaliteit van leven van mensen die nú levensbedreigend ziek zijn, waaronder veel mensen met ALS.
Na afloop van de actieweek is besloten om de actie verder voort te zetten totdat het doel van €11.000 is behaald.

In de korte video hieronder legt onze ambassadeur Hans van Breukelen uit wat de bedoeling is van de actie en hoe je hieraan een bijdrage kunt leveren.

 Natuurlijk wil het Summa College vooral zoveel mogelijk geld inzamelen met de actie. Het bijzondere en ludieke daarbij is dat getracht wordt om zoveel mogelijk mensen te bereiken die tenminste €1 (meer mag natuurlijk ook) doneren. Door deze drempel zo laag te stellen kan eigenlijk iedereen (ook elke jongere / student) wel een bijdrage leveren. Én daarnaast krijg je de kans om je op een positieve manier als voetbal- cq. sportfan te profileren! Want dit doel overstijgt het belang van voetbal en sport; je draagt bij aan een beter leven van mensen die ongevraagd in de finale van hun leven zijn terecht gekomen..

Door de Coronacrisis kon de grote benefietbijeenkomst die op woensdag 27 mei gepland stond helaas niet doorgaan en zal er helaas ook in de rest van dit jaar géén benefietbijeenkomst op een locatie van het Summa College gehouden kunnen worden. 

 

Namens iedereen die leeft met de genadeloze ziekte ALS: 
DANKJEWEL!

Hieronder volgen de diverse oproepen van bekende mensen uit de sportwereld om óók aan de actie deel te nemen.
Ook zijn er online interviews gehouden met als thema “De 4 van…..” met:
– Hans van Breukelen
– Miel in ’t Zand
– ALS-er Tiny Romviel met zijn vrouw Riet
– ALS-er Piet Vromans met zijn vriendin Jacqueline

>> klik hier om de interviews te bekijken

 

Arthur Numan

Hij begon zijn voetbalcarrière bij HFC Haarlem en speelde daarna voor FC Twente, PSV en Glasgow Rangers. Ook speelde hij 45 keer voor Oranje en is o.a. winnaar van het landskampioenschap met PSV.

 

Jack van Gelder

Sportjournalist en onder andere presentator van NOS Studio Voetbal, NOS Studio Sportzomer, NOS Langs de Lijn en Ziggo Sport.

 

Sonny Silooy

Hij won met Ajax zeven landstitels, vier nationale bekers, drie supercups, de Europacup II, de UEFA Cup, de UEFA Super Cup en de wereldbeker. Ook speelde hij 25 keer voor Oranje.

 

Maurice Graef
Speelde als profvoetballer in totaal maar liefst 344 wedstrijden in de Ere- en Eerste divisie voor VVV Venlo, N.E.C. en Roda JC. In het seizoen 1992/1993 was hij topscorer van de Eerste Divisie, werd hij met VVV Venlo kampioen en promoveerde naar de Eredivisie.

 

Ernest Faber
In 14 jaar profvoetbal speelde hij 248 wedstrijden op het hoogste niveau, waarvan 175 voor PSV en verder voor FC Groningen, Sparta en N.E.C.
Met PSV won hij onder meer 4 x het landskampioenschap, 4 x de Supercup en 1 x de Nederlandse beker.
Eénmaal kwam hij uit voor het Nederlands Elftal. Helaas werd hij vaak geplaagd door zware blessures waardoor zijn carrière als international geen vervolg kreeg.
Inmiddels heeft hij ook al veel ervaring als hoofdtrainer, bij onder andere FC Eindhoven, N.E.C. en FC Groningen. Momenteel is Faber interim hoofdtrainer bij PSV.

 

Toine van Peperstraten

Al vanaf 1993 actief als presentator op radio en televisie. Twintig jaar lang voor Studio Sport. En daarnaast onder ander van het programma ‘Eeuwige Roem’ en Fox Sport Eredivisie.  Vanaf januari 2020 presenteert hij met Dionne Stax op NPO Radio 1 van maandag tot en met donderdag het programma Stax & Toine.

 

Björn van der Doelen

Hij speelde 249 wedstrijden op het hoogste niveau, bij PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC. Met PSV werd hij 3 x landskampioen en won hij 1 x de KNVB-beker en ook 1 x de Johan Cruijff schaal. Nadat hij op 29-jarige leeftijd stopte met voetballen stortte hij zich op zijn andere passie: muziek. Inmiddels heeft hij 6 albums uitgebracht en krijgt hij veel lovende kritieken. Inmiddels is Bjorn ook acteur en is hij al te zien geweest in diverse theater- en filmproducties. Én hij doet af en toe ook vrijwilligerswerk voor Topsport for Life.

 

Marco de Grip

Marco is onze ambassadeur in het Noorden en werkzaam als ‘Key Accountmanager’ voor onze sponsor Smurfit Kappa.
Ook heeft hij een korte carrière gehad als profvoetballer en onder contract gestaan bij FC Zwolle. Hij heeft vervolgens vele jaren gespeeld in het topamateurvoetbal. In zijn vrije tijd is hij nu Hoofd Jeugdopleiding van V.V. Hoogeveen.

 

Boudewijn Zenden

Hij speelde van 1994 tot en met 2011 voor PSVFC BarcelonaChelseaMiddlesbroughLiverpoolOlympique Marseille en Sunderland. Zenden was van 1997 tot en met 2004 ook international in het Nederlands voetbalelftal, waarin hij 54 interlands speelde en zeven keer scoorde. Hij is nu werkzaam als Specialistentrainer bij PSV.

.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *