‘Bach & Bleekwater’

ESTHER APITULEY’S LOCOMOTIVE

 

Topsport for Life - BACH & BLEEKWATER

 

13-4-2017 Theater Markant Uden www.markantuden.nl
21-4-2017 CC Jan van Besouw Goirle www.janvanbesouw.nl
22-4-2017 Theater Walhalla Rotterdam www.theaterwalhalla.nl
5-5-2017 Theater Bellevue Amsterdam www.theaterbellevue.nl
6-5-2017 Isala Theater Capelle ad IJssel www.isalatheater.nl
13-5-2017 Stadsschouwburg Utrecht Utrecht www.stadsschouwburg-utrecht.nl
18-5-2017 Cool kunst en cultuur Heerhugowaard www.coolheerhugowaard.nl
21-5-2017 Theater Dakota Den Haag www.theaterdakota.nl


Altvioliste Esther Apituley komt in het voorjaar van 2016 met een nieuwe formule waarin theater en klassieke muziek worden samengebracht: het theater-concert.

In Bach & Bleekwater vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de violist (Esther Apituley) en de schoonmaakster van het theater (Leny Breederveld) die door een planningsfout tegelijkertijd in de zaal aan het werk willen. Met 8 topmusici, tekst van schrijver Ko van de Bosch en compositie van De Nieuwe Wildernis componist Bob Zimmerman, is Bach & Bleekwater een unieke muziektheatervoorstelling rondom de Chaconne van Bach. 

De Violiste (Esther Apituley) zal die avond een aantal stukken spelen, onder andere de Chaconne van Bach, maar nieuw gearrangeerd door Zimmerman voor acht musici. Tussendoor vertelt zij het een en ander over de magie van de verbeelding. Door het gesprek met elkaar en de gespeelde muziek, breekt de Schoonmaakster open naar een andere dimensie. Waar haar verbeelding aanvankelijk niet verder ging dan “Tilt u de muziek even op, dan kan ik er wel onderdoor dweilen. Ik heb er geen last van”, komt ze gedurende de avond in de ban van alle vergezichten en gevoelens die de muziek oproept. Zo ontstaat een spannende interactie tussen Esther, het publiek en de schoonmaakster.

Gedurende haar carrière is Apituley steeds op zoek naar een nieuwe aanpak voor het concert, vanuit de behoefte om een meer persoonlijke lijn te leggen met het luisterend publiek. Het theater is een uitstekende manier om het publiek op sleeptouw te nemen en op een eigenzinnige manier te benaderen. Door klassieke muziek en theater samen te brengen wil Apituley theaterbezoekers, concertpubliek, en in de breedte muziekliefhebbers prikkelen om op een andere, fantasierijkere manier te luisteren.
 

 >> terug

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *