Jannie Anema

Jannie achterop bij vrijwilliger Dirk tijdens ons Wintercamp 2015.

Jannie achterop bij vrijwilliger Dirk tijdens ons Wintercamp 2015.

Jannie Anema woont in Sneek en heeft een ongeneeslijke vorm van kanker. Sinds enkele jaren is zij bij Topsport for Life aangesloten en heeft ook al aan heel veel mooie activiteiten bij ons deelgenomen.

Bericht van Jannie d.d. 6-12-2015:

Vanuit mijn hart de vraag aan iedereen die dit leest…….

Zoals de meeste van mijn Facebook vrienden/vriendinnen wel weten ben ik ongeneeslijk ziek en zit ik nu in “bonusjaren” , zo voelt het voor mij…..

Voor een paar jaar terug heb ik kennis mogen maken met de stichting Topsport for Life en me daar opgegeven als “gast” en daardoor al veel geweldige evenementen mee mogen maken. Het eerste was een dag op Zandvoort, zelfs in een “race-auto” als bijrijder geracet over het circuit. Een ballonvaart, een vliegtocht in een historich vliegtuig, twee keer een “Wintercamp” in Portugal.
Kennis gemaakt met lotgenoten en met sommige mensen vriendschap voor het “leven” heart-emoticon gesloten….

Je staat er niet eens bij stil, maar afgelopen week zei mijn zoon Gerrit tegen mij;

Mama, wat zal dat moeilijk zijn om zulke vriendschappen te sluiten waarvan je op voorhand weet dat ze waarschijnlijk zullen worden afgesloten met het overlijden van…..

Toen dat ook tot mij doordrong was mijn antwoord, ik kies daar bewust voor, je hoeft niets aan lotgenoten uit te leggen….. we begrijpen en voelen hetzelfde, al hebben we verschillende ziektes !

Het is zo fijn (voor mij) dat ik via Stichting Topsport for Life lotgenoten tref en als ik daar voor kies vriendschappen kan sluiten…..

Nu kreeg ik vanmorgen een mail dat Stichting Topsport for Life het op dit moment financieel moeilijk heeft. Ik vind dit verschrikkelijk, want als zij geen giften, donateurs etc. erbij krijgen bestaat de kans dat ik geen leuke herinneringen kan maken en geen lotgenoten en vrienschappen kan afsluiten.

Ik wil graag duidelijk maken dat ik zelf donateur ben en voor alle fijne evenementen ook een financiële bijdrage betaal. Het is niet zo dat wat de Stichting voor ongeneeslijk zieken alles gratis organiseren, zij zoeken ook sponsors die hun helpen bij het organiseren van……..

Alle (bekende) goede doelen krijgen (ook door radio en tv acties) geld binnen en worden gesponsord. Stichting Topsport for Life moet hun eigen broek omhoog houden en werken met vrijwel alleen vrijwilligers !!

Mijn HARTe wens is dan ook, willen jullie bekendheid geven van deze Stichting, donateur worden (alle kleine beetjes helpen), of een eenmalige donatie overmaken.

Maak gebruik van de Fundrunner, ook zo kun je Topsport for Life steunen !!

Zijn er “lotgenoten” die dit lezen, schroom niet om je als gast in te schrijven bij deze stichting, het verplicht je tot niets.

Heel veel liefs van mij xxxx

 

Redactie: wil jij ook ons werk mogelijk blijven maken? Word dan alsjeblieft vast donateur of doe een éénmalige donatie. Wij zijn namelijk volledig afhankelijk van donaties en acties van derden.
Dankjewel!

 

 

Lees hier de andere verhalen van onze gasten

 

 

One thought on “Jannie Anema

  1. Hee Jannie! Mooi stukje en herkenbaar. Vind het zelf soms moeilijk en erg confronterend al die zieke mensen. Maar het begrip en vriendschap is me meer waard! See you hopelijk weer eens bij een activiteit! Liefs Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *