Kees van Nieuwkoop

 

Kees en Jeannette van Nieuwkoop

Kees en Jeannette van Nieuwkoop

Topsport for Life - Kees en Jeannette van Nieuwkoop + kids bij Samen de Wolken In - LR

Kees, Jeannette en kinderen bij ‘Samen de Wolken In’, september 2013

 

Bericht d.d. 18-12-2015:

Wij zijn Kees en Jeannette van Nieuwkoop

Bij Kees (53 jaar) is in 2009 een hersentumor ontdekt en in de eerste instantie was er geen operatie mogelijk. Gelukkig kregen we een second opinion en is hij inmiddels 2 x via een wakker operatie geopereerd ( 2010 en 2012). Na bestraling en chemo in 2012 is de tumor nu gelukkig nog steeds rustig!

In 2010 kwamen we via een collega van mij in aanraking met Topsport for Life die vroeg of wij met Topsport for Life een keer wilden racen op Zandvoort. Eerste gedachte was dat is niet voor ons maar voor ernstige zieken maar na het eerste kennismakingsgesprek waren we positief over deze stichting die zich inzet voor mensen die leven met een levensbedreigende ziekte (zieken en hun naasten).

Racen op Zandvoort was voor ons de eerste maal dat we bij een evenement aanwezig waren en sindsdien zijn we bij meer evenementen aanwezig geweest, zoals de vakantieweek ‘Samen naar de Top’ (wandelen en fietsen naar de top van Alpe d’Huez), Samen de wolken in  (vliegen en ballon varen), Formule 1 in spa, ‘Schieten met Scherp’ (schieten bij een schietvereniging), ‘Zomerfeest’ en ‘Samen voor de wind’ (zeilen).

Allemaal super leuke dagen waar we met heel veel plezier op terug mogen kijken! Het mooie is dat je op de dagen zelf even vergeet dat je met de ziekte leeft, maar dat je ook vooraf al ‘de voorpret’ hebt en natuurlijk achteraf altijd weer nageniet! Door de vele ‘onvergetelijke dagen’ is de kwaliteit van leven echt kunnen verbeteren! En bijzonder is dat je als je dat wilt gewoon aan álle activiteiten deel kunt nemen. Er is geen beperking!

Zelf betalen we hier een (kleine) bijdrage voor of we kunnen gratis deelnemen. Helaas krijgt Topsport for Life maar weinig financiële steun en is het daardoor nog maar de vraag of zij kunnen blijven voortbestaan. Vandaar een oproep aan iedereen om deze stichting te steunen. Word alsjeblieft donateur of doneer een éénmalige bijdrage. Het geld wordt echt enorm goed besteed en wordt dus uitgegeven aan een beter leven voor mensen zoals wij die NU met de ziekte moeten leven.

Waar u ook een steentje mee kan bijdragen is de geweldige Fundrunner app. Hier zijn Kees en ik dan ook fanatiek mee bezig.

Tijdens onze wandelingen en bij het uitlaten van de hond zetten wij deze app aan, selecteren we wat we gaan doen b.v. wandelen, fietsen of hond uitlaten. Maar dit kan ook golfen, zeilen, hardlopen etc. zijn, en kiezen we uit de goede doelen natuurlijk Topsport for Life en een sponsor die de opbrengst uitbetaald aan het door ons gekozen goede doel. Bij thuiskomst delen we het op Facebook en/of Twitter en zo dragen wij, zonder dat het ons geld kost, een extra steentje bij naast onze maandelijkse donatie.

Kleine moeite en het kost u niets, alleen wat meer beweging en dat is juist goed voor onze gezondheid. Er is eigenlijk geen enkele reden om dit NIET te doen, behalve natuurlijk wanneer je geen smartphone hebt…

Ook is er door  SBS6/Hart van Nederland een filmpje gemaakt (zie hieronder) waar wij om aandacht vragen voor Topsport for Life wat superleuk was om te doen.


Groetjes,

Kees en Jeannette

Redactie: Kees is tot ons grote verdriet op 7 november 2018 overleden. Wil je zijn Gedenkpagina lezen? klik hier 

 

Redactie: wil jij ook ons werk mogelijk blijven maken? Word dan alsjeblieft vast donateur of doe een éénmalige donatie. Wij zijn namelijk volledig afhankelijk van donaties en acties van derden.
Dankjewel!

Lees hier de andere verhalen van onze gasten


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *