‘Leven met Brel’

ABSPOEL & BISCHOFF

 

Topsport for Life - Abspoel & Bischoff

 

 

27-3-2017 De Toonzaal ‘s-Hertogenbosch www.detoonzaal.nl
1-4-2017 Vestzaktheater ’t Pand Gorinchem www.theaterpand.nl
2-4-2017 De Eendracht, Activiteitencentrum Gemert www.eendracht-gemert.nl
13-5-2017 Theater Het Oude Raadhuis Hoofddorp www.demeerse.com

‘Ne Me Quitte Pas’, ‘Marieke’, ‘Amsterdam’, ’Liefde van later’, ‘Mijn Vlakke Land’ en vele andere Brel-hits, ze zijn allemaal te horen in dit avondvullende muziektheaterprogramma.

Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisieprogramma ‘Man bijt hond’, brengt een originele hommage aan de grote Belgische chansonnier Jacques Brel. Hij leidt de nummers in aan de hand van herkenbare persoonlijke verhalen en vertelt welke invloed Brel op zijn leven heeft.

Abspoel wordt daarbij begeleid door de bekende Jazz en World Music-pianist Marc Bischoff. Samen geven ze een geheel eigen interpretatie van de muziek van Brel.De voorstelling is te zien in theaters, café chantants en op festivals in Nederland en Vlaanderen.Televisie-en theatermaker Michael Abspoel ontwikkelde al jong een grote passie voor Jacques Brel. Hij realiseerde zich later dat Brel eigenlijk nooit weg was geweest uit z’n leven en een belangrijke rol is blijven spelen. In de goede en minder goede periodes bleek dat Brel altijd weer op zijn pad kwam. Steeds waren er momenten dat zijn muziek hem weer inspireerde, troostte of hielp om te blijven geloven in zichzelf.

Met het muziektheaterprogramma Leven met Brel brengt hij een ode aan zijn held. Niet zoals zo vaak met een programma over Brel, m aar juist over de invloed van Brel op zijn leven. Daarbij de vraag stellend: wat heeft Brel met ons gedaan ? De nummers van Brel krijgen door het vertellen van persoonlijke anekdotes en levenservaringen een extra emotionele lading. Leven met Brel nodigt het publiek uit om na te gaan of de nummers van Brel misschien ook voor hen meer zijn dan alleen maar mooie chansons.

Wat betekenen de grote Brel-thema’s vriendschap, liefde, afscheid, jeugddromen en vrijheid ? Leven met Brel gaat niet alleen over Abspoel, maar over ons allemaal. Met z’n directe nummers stelt Brel ons steeds de confronterende vraag hoe wij met deze thema’s omgaan in ons leven ? Deze benadering van Brel in de voorstelling doet volgens Michael Abspoel de meester het meest recht. Brusselaar Brel, die in de jaren vijftig, zestig én zeventig wereldwijd zoveel mensen wist te bereiken – van Parijs tot New York – sprak een universele taal, kwetsbaar en authentiek, die iedereen begreep en in de ziel raakte.

Voor de een is dit programma een warm weerzien, voor de ander een verrassende eerste kennismaking met deze tijdloze artiest. Brel, die in 1978 stierf, wordt nu ook door jongeren herontdekt. Dat is te danken aan de Belgische wereldster Stromae. Hij ziet Brel als voorbeeld en heeft zich laten inspireren door de intense vertolkingen van zijn voorganger. Niet verwonderlijk dat kenners hem vergelijken met zijn beroemde landgenoot. Leven met Brel is kortom een intieme muziekavond met een voor iedereen herkenbare en persoonlijke touch.

Michael Abspoel komt uit een theaternest.Hij is televisiemaker en was jarenlang de markante stem van het bekende televisieprogramma ‘Man bijt hond’. Naast zijn televisiewerk treedt hij regelmatig op als zanger en theatermaker.

Marc Bischoff is naast pianist ook componist/arrangeur en producer van Jazz en World Music. Daarnaast gaf hij les op het Codarts, het conservatorium van Rotterdam. In 2009 kwam zijn debuut-cd ‘Later is too late’ uit, waarop hij te horen is met zijn eigen trio.

 

 >> terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *