Maartje van den Bosch

Maartje van den Bosch

 

Bericht van 14 juni 2016:

“Ik ben Maartje van den Bosch en 18 jaar. We hoorden 3 jaar geleden dat mijn vader ALS heeft en dat hij niet beter kon worden. Hij zou elke dag achteruit gaan en het leven van ons gezin stond plots op z’n kop. Toen is mijn moeder Topsport for Life op het spoor gekomen. Om even tot rust te kunnen komen zijn we met het gezin mee gegaan naar het Summercamp van Topsport for Life in de Ardennen. We hebben daar heel erg veel genoten van het samen zijn met ´lotgenoten´en vrijwilligers. Mensen die goed begrijpen hoe het is om te leven met een zieke vader of moeder. Hier waren ook meer mensen bij die ALS hebben. Dit hielp mijzelf heel erg veel en ik heb dit nog nooit zo fijn ervaren als in dat weekend! Ik heb bij Topsport for Life geleerd om ondanks de situatie thuis toch van het leven te blijven genieten. De leuke dingen blijven doen en heel erg veel genieten is belangrijk om je accu op te laden voor de moeilijke dagen die er ook zijn.

Verhalen van andere mensen aanhoren helpt mij ook om te weten dat het bij andere gezinnen ook moeilijk is. Ik ben na het Summercamp nog naar een aantal andere evenementen van Topsport for Life geweest en hierdoor kwam ik bekenden tegen maar ook weer nieuwe mensen. Doordat ik zo geraakt ben door het mooie werk van de stichting, heb ik mij ook aangemeld als vrijwilliger en help nu mee bij de organisatie van ‘onvergetelijke dagen’.`

 

Redactie: wil jij ook ons werk mogelijk blijven maken? Word dan alsjeblieft vast donateur of doe een éénmalige donatie. Wij zijn namelijk volledig afhankelijk van donaties en acties van derden.
Dankjewel!

 

Lees hier de andere verhalen van onze gasten

 

Topsport for Life - Maartje van den Bosch

Maartje tijdens het Summercamp ‘Samen Overleven’ 2015 in de Ardennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *