Nalatenschappen

Topsport For Life logo 2019 - kopie

 

Wat is nalatenschap en wat is een legaat?

Als iemand overlijdt, laat hij of zij al zijn of haar bezittingen na. Dit noemen we de nalatenschap. Het deel van de nalatenschap, bestaande uit goederen of geld, dat aan iemand of aan een goed doel wordt nagelaten, noemen we een legaat.

 

Het testament

Een testament, opgesteld bij leven, is een juridisch document, waarvan de inhoud rechtsgeldig is. De erfgenamen (bij acceptatie van de volledige inhoud van uw testament) dienen alle wensen te respecteren en vervolgens uit te voeren (eventueel door de executeur).

 

Wat moet u doen wanneer u aan Topsport for Life wilt nalaten?

Wanneer u ons geld wilt nalaten maakt u dit kenbaar bij een notaris. De notaris neemt uw wens op in uw testament en zorgt ervoor dat dit gemeld wordt bij het Centraal Testamentenregister.

Wilt u meer weten over het doneren c.q. nalaten van een geldbedrag aan Topsport for Life?

 

Neem dan contact op met de directeur, Miel in ’t Zand, telefoonnummer 088 – 2468180 of stuur een mail naar miel@topsportforlife.nl.

 

U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij contact met u op.

Geen velden gevonden.

2 thoughts on “Nalatenschappen

  1. Bedankt voor de heldere informatie over de mogelijkheid om geld na te laten aan de stichting. Ik heb in een ver verleden een testament laten opstellen, maar wil dat testament aanpassen. Mijn persoonlijke situatie is namelijk veranderd, ik heb nu genoeg vermogen om daar een deel van na te laten aan een goed doel. Het is goed om te weten dat je dit bij een notaris kan aangeven. Ik zal me verder in goede doelen verdiepen.

    • Fijn dat je onze informatie nuttig vindt Emma. Mocht je overwegen aan ons te willen nalaten, dan willen we jou vanzelfsprekend helpen eventuele vragen te beantwoorden of extra informatie te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *