Nigel Melker geslaagd voor test in de Formule Renault 3.5

Nigel WS2013 - 01

Waardevolle testdagen Nigel Melker bij Tech1

ARAGON- Nigel Melker heeft vandaag, donderdag 27-2, de belangrijke testweek in de Worldseries by Renault 3.5, op het spaanse Motorland, met een uitstekende derde tijd weten af te sluiten. Na eerder een dag door het italiaanse Zeta Corse te zijn uitgenodigd om te testen was het vervolgens de beurt aan het zuid franse Tech 1 racing. De woensdag stond in het teken van hernieuwde kennismaking met de auto en probeerde de rappe barendrechter met het team de juiste set up te vinden. Vandaag wilde men zien wat er met deze auto mogelijk was en stuurde Nigel alsmede zijn teamgenoot, Lotus F1 juniorrijder Marco Sorensen geregeld de baan op. Helaas speelde het weer een grote rol vandaag en regende het geregeld waardoor een goede kwalificatierun een utopie leek. Gelukkig stopte de regen op tijd en kon er vanmiddag toch nog een goede run worden neergezet. In de laatste zes minuten van de testdagen, ontstaan door een aantal rode vlag situaties, knalde Nigel de Tech 1 bolide naar een uitstekende derde dagtijd en was hierbij ruim zestiende sneller dan zijn teamgenoot.

Nigel was na afloop zichtbaar tevreden en verklaarde zich volledig thuis te voelen in de Tech1 bolide. Er is nog veel meer uit de auto te halen en dat biedt zeer veel vertrouwen vertelde Nigel. Ook de samenwerking in het team is echt geweldig en er wordt uitstekend naar elkaar geluisterd om de auto sneller te maken. Afgelopen jaar heb ik natuurlijk ook voor Tech 1 gereden en heb toen erg veel geleerd en de nodige punten gepakt. Dit seizoen kan ik echt voor de titel gaan en heb daar dan ook veel vertrouwen in.

Nigel wilde nogmaals het Tech1 team bedanken voor deze, door hun, aangeboden testdagen en wil het liefst zo snel mogelijk weer in de auto om te racen. Hoe en bij wie dat eventueel gaat gebeuren is nog niet bekend want buiten Tech1 zijn er nog drie teams die de snelle barendrechter serieus willen inlijven voor het seizoen 2014.

Het management van Nigel, maar ook Nigel zelf zullen nu gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om hem onder te brengen bij het team met de beste papieren voor komend seizoen. Wij rekenen erop Nigel op 12 april op de grid te zien in het italiaanse Monza

____________________________________________.

Bericht 23-2:

Aragon- Nigel Melker zal aankomende week wederom zijn opwachting maken in de Worldseries.

De snelle barendrechter, sinds vorige week ook ambassadeur van Topsport for Life, zal op het spaanse Motorland één dag testen in de bolide van het italiaanse Zeta Corse om vervolgens twee dagen te testen voor een oude bekende, namelijk het team waar Nigel in 2013 voor uitkwam, Tech 1.

Nigel WS3.5 test 2013 - 02Nigel verklaarde wederom enorm blij te zijn met deze geboden kansen en zal zich weer maximaal focussen op een gedegen resultaat. Dat de snelle man niet vergeten is werd overigens snel duidelijk. Tal van aanbiedingen heeft hij van Worldseries 3.5 teams mogen ontvangen om te testen. Hierbij zaten ook al veel aanbiedingen om Nigel meteen vast te kunnen leggen als coureur voor het seizoen 2014.

Het management van Nigel Melker, maar ook zeker Nigel zelf werken hard om de snelle barendrechter onder te brengen bij een top team. Men hoopt dan ook op korte termijn met goed nieuws te kunnen komen.

De collectieve tests vinden plaats van 25 t/m 27 februari op het spaanse Motorland te Aragon. Wij wensen Nigel heel veel succes!!

Nieuws over zijn resultaten is te volgen op onze Facebook-pagina en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *