Corona: We starten een besloten Facebookgroep

Omslagfoto Besloten Facebookgroep

Eindhoven, 13 maart 2020 –  Het nieuws wordt momenteel vooral bepaald door de ernstige situatie rondom het Corona-virus.
De impact hiervan is enorm en raakt ons allemaal. Vooral mensen die een kwetsbare gezondheid hebben maken zich zorgen. We moeten vertrouwen op de maatregelen die de overheid neemt en afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt. En vooral ook zo goed mogelijk voor elkaar blijven zorgen. Wij blijven met onze betrokken vrijwilligers natuurlijk klaar staan voor onze gasten.

>> lees hier de actuele richtlijnen vanuit de rijksoverheid

Het is goed mogelijk dat de situatie rondom Corona ook gevolgen gaat hebben voor het activiteiten programma van ons (zie de Agenda op onze site). Wij volgen daarbij uiteraard de richtlijnen vanuit de overheid en zullen iedereen tijdig informeren wanneer we moeten besluiten groepsactiviteit(en) af te gelasten. Vooralsnog kun je je gewoon blijven aanmelden voor alle op de site gepresenteerde activiteiten.

Gezien de huidige situatie is het nu wel het goede moment om een nieuw initiatief van ons bekend te maken.

Het lotgenotencontact is voor veel van onze gasten erg belangrijk, zo hebben wij in de afgelopen jaren ondervonden. Elkaar ontmoeten, samen even de ziekte kunnen vergeten tijdens een leuke activiteit, elkaar ondersteunen door het delen van ervaringen en kennis, etc. Nieuwe vriendschappen zijn door onze activiteiten ontstaan. Dit voegt daadwerkelijk kwaliteit van leven toe.

Een groep zeer betrokken gasten van Topsport for Life uit Noord-Brabant heeft signalen bij ons afgegeven dat het fijn zou zijn wanneer dit lotgenotencontact verder door de stichting gefaciliteerd kan worden. En het bijvoorbeeld ook gemakkelijker wordt om als gasten onder elkaar iets af te spreken om samen te zijn. Uiteraard staan wij daar als stichting helemaal achter.

De manier om dit vanuit de stichting te faciliteren is door alle gasten en vrijwilligers de mogelijkheid te bieden laagdrempeliger dan dit tot nu toe het geval is, met elkaar in contact te kunnen komen, ook buiten onze georganiseerde groepsactiviteiten om. Daarvoor zijn social media de meest voor de hand liggende optie.
Daarom zijn we nu gestart met een besloten Facebookgroep, exclusief voor gasten en vrijwilligers van de stichting. Deze Facebookgroep draagt de naam ‘Samen Zijn bij stichting Topsport for Life’.
We kiezen voor deze mogelijkheid omdat de meeste van onze gasten en vrijwilligers actief zijn op Facebook, en ook omdat Facebook ons de beste oplossing kan bieden.

Alle gasten en vrijwilligers die al een Facebook-account hebben, zullen automatisch aan deze groep worden toegevoegd. Natuurlijk is het geen verplichting om lid te zijn en mag je je daar zelf weer voor afmelden. Ons advies is wel om eerst eens te ervaren hoe het werkt en of je er dan ook de meerwaarde van gaat ervaren.

Mensen die nog geen Facebook-account hebben en daar misschien ook bewust voor hebben gekozen, kunnen dus niet deelnemen aan deze manier van onderlinge communicatie. Ons advies aan deze mensen is om toch te overwegen een Facebook-account te starten en dan het gebruik va Facebook te beperken tot de besloten groep. Je kunt je dan via Facebook aanmelden voor onze besloten groep.
Ga je verder zonder Facebook, dan word je uiteraard nog steeds geïnformeerd over Topsport for Life via Whatsapp, mail, website en de openbare pagina’s van Topsport for Life op Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook hebben we een eigen YouTube-kanaal.

Eenmaal lid van deze Facebookgroep is het dus heel erg gemakkelijk om:
– met elkaar informatie en ervaringen te delen
– vragen aan elkaar te stellen over praktische of andere aspecten van het leven met een ziekte
– eventueel foto’s of video’s uit te wisselen en om
– bijvoorbeeld zelf een ‘evenement’ aan te maken waar anderen zich dan voor kunnen opgeven. En zo’n ‘evenement’ kan bijvoorbeeld het idee zijn om ergens een wandeling of fietsrit te doen, een museum te gaan bezoeken, een historische optocht te bezoeken of iets anders wat je bedenkt om gezellig met anderen samen te zijn.

Maar ook nu door de Corona-situatie veel events worden afgelast, en veel mensen voorlopig meer aan huis zijn gebonden, biedt onze eigen besloten Facebookgroep de mogelijkheid om met elkaar in contact te zijn. Bovendien versterkt het de onderlinge band van gasten en vrijwilligers van Topsport for Life en geeft het extra invulling aan waar wij als stichting voor staan:
“voor een beter leven met je ziekte”.

Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben of misschien suggesties willen doen? Dan laat het ons alsjeblieft weten.
Wij hopen iedereen toch gauw weer, zonder beperkingen door het virus, persoonlijk bij onze activiteiten te ontmoeten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *