Topsport for Life levert zorgbus in.

Foto: Paul Bekkers

Eindhoven, 4 april 2023 – In december van het afgelopen jaar is stichting Mobiliteit voor Iedereen (MVI), van wie wij onze mooie Mercedes Sprinter zorgbus (zie de foto van de overdracht aan ons) al 3 jaar in bruikleen hadden, failliet verklaard.
Een enorme domper aangezien wij de bus, dankzij tientallen bedrijven die MVI sponsorden, voor een klein bedrag konden gebruiken.
De afgelopen 3 maanden hebben wij getracht om bij particulieren, bedrijven en fondsen voldoende geld in te zamelen zodat wij de bus zouden kunnen overnemen van eigenaar Zuidlease. Het doel was om tenminste €50.000 in te zamelen zodat we dus bus in eigendom zouden kunnen krijgen. In die periode van 3 maanden hebben wij voor gebruik van de bus tot 6 x meer moeten betalen dan wij voorheen deden aan stichting MVI.
Helaas is het in die 3 maanden niet gelukt om het geld bij elkaar te krijgen en hebben we nu met veel spijt in ons hart moeten besluiten om de bus weg te doen. Wij kunnen de hoge maandelijkse kosten als stichting niet langer dragen.

De van particulieren ontvangen donaties via de crowdfundingactie ‘Houd onze zorgbus op de weg’, totaal circa €4.000, hebben wij gebruikt om de kosten van de bus in de afgelopen 3 maanden te kunnen betalen. Wij willen alle donateurs enorm bedanken voor hun betrokkenheid en steun bij de actie!


Maar er is gelukkig wel nog een lichtpuntje. Van het Vaillantfonds hebben wij (als enige van de door ons benaderde fondsen) een toezegging gekregen dat zij ook een bijdrage wilden leveren van €15.000 voor de overname. Nu de overname niet doorgaat zullen wij met het Vaillantfonds gaan overleggen of wij de toegezegde euro’s ook kunnen gebruiken voor het creëren van een andere oplossing voor onze mobiliteitsbehoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *