Hartsdroom Daniëlle gaat in vervulling!

Daniëlle samen met Ajax-directeur en voormalig topkeeper Edwin van der Sar op de foto.

Daniëlle samen met Ajax-directeur en voormalig topkeeper Edwin van der Sar op de foto. Foto: Alex Brouwer

 

Eindhoven, 15 april 2019 – Daniëlle Brouwer en haar man Alex en beide dochters leven al jaren met ALS. Dit heeft uiteraard een enorme impact gehad op hun levens, maar het gezin is positief van instelling en weet nog steeds de mooie dingen en momenten van het leven te waarderen.
Afgelopen zaterdag konden wij daar een kleine bijdrage aan leveren door Daniëlle en haar man 2 plaatsen in de Koninklijke Loge van de Johan Cruijff Arena te geven voor de wedstrijd van kampioenskandidaat Ajax tegen Excelsior.
Het werd in alle opzichten een onvergetelijke belevenis en de genadeloze ziekte was even niet het belangrijkste.
Daniëlle heeft ons een heel mooi bericht gestuurd waarin ze prachtig omschrijft wat deze avond met hun heeft gedaan:

   

“Elk voordeel heb zijn nadeel”

Ik weet niet of grootmeester Cruijff het wel zou waarderen als ik op deze manier een verband leg tussen de ziekte ALS en een wedstrijd van Ajax. En eigenlijk is het ook ongepast. Maar als ALS-insider mag ik de vergelijking maken en denk ik dat het treffend weergeeft wat wij afgelopen zaterdag hebben meegemaakt. Op uitnodiging van Topsport for Life en de Ajax Foundation naar de wedstrijd Ajax -Excelsior (uitslag 6-2) in de Johan Cruijff Arena. En dan dus niet ergens langs het veld waar je wel vaker minder valide mensen ziet staan. Nee voor ons was een plaatsje gereserveerd in de Koninklijke Loge!
En daar sta je dan ineens met je rolstoelauto  (een Renault Kangoo) tussen een Lamborghini, een Maserati en een goudkleurige Ferrari te wachten totdat je parkeerdek P1 op mag draaien…

Daar sta je dan met je autootje tussen de supersport auto's...

Daar sta je dan met je autootje tussen de supersport auto’s…

 

Richting hoofdingang komen we eerst Freek de Jonge nog tegen. Hij wenst ons een prettige wedstrijd. Een beeldschone dame in een rood mantelpakje begeleid ons vervolgens naar de boardroom van het Ajaximperium. En wat je hoopt en niet eens durft te dromen wordt dan gewoon werkelijkheid. Er staat een stoel klaar op het ere terras met onze naamkaartjes en twee rood-witte AJAX sjaaltjes om het geheel te completeren. Voordat we ons goed en wel hebben kunnen installeren komt Edwin van der Sar even langs voor een praatje en een foto. Een cappuccino later zien we de Ajax spelers het veld betreden voor de warming-up.

Samen gewoon genieten van de helden van Ajax!

Samen gewoon genieten van de helden van Ajax!


Ze zijn er allemaal. Onze helden uit de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Juventus. De Ligt, Van de Beek, De Jong, Tadic, Neres, Ziyech ……  Schitterend om die jongens nu eens ‘in het eggie’ te zien. Nog vóór het eerste fluitsignaal klinkt en de wedstrijd begint zijn wij het er over eens dat dit een ongelofelijke ervaring is die wij nooit zullen vergeten. 90 minuten later weten we het zeker. Dit gaan we NOOIT vergeten. Ajax wint afgetekend met 6-2. Huntelaar scoort 3 x en voor rust is de wedstrijd eigenlijk al beslist. We hoeven gelukkig niet, zoals afgelopen dinsdag tegen Ronaldo & Co, met samengeknepen billen en bibberende knieën, te hopen op een goed resultaat. En eigenlijk is dat ook best wel lekker. De indrukken zijn zo overweldigend dat we de wedstrijdspanning best kunnen missen. Ajax doet goede zaken richting het kampioenschap en speelt de wedstrijd zonder problemen richting het eindsignaal met een schitterend laatste doelpunt van Dolberg als sluitstuk.

 

Huntelaar scoort! Foto: Goal.com

Huntelaar scoort! Foto: Goal.com

Na afloop van de wedstrijd warmen we ons nog even op in de loge. Duizelig van alle indrukken en met een glimlach van oor tot oor sukkelen we na afloop met ons Renaultje huiswaarts. We hebben rondgewandeld in een fantastische droom en dat pakt niets of niemand ons meer af. Dank jullie wel Topsport for Life en Ajax Foundation voor dit prachtige avontuur. We zullen deze ervaring koesteren en delen met al onze vrienden en geliefden.

Samen even Genieten met ene Grote G!

Samen even Genieten met ene Grote G!

Met dank aan

logo Ajax Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *