Henk en Carina Groenewege gerepatriëerd

IMG_2526[1]

V.l.n.r.: Miel in ’t Zand, Henk Groenewege, Carina Groenewege, Sef Vergoossen

Topsport for Life heeft haar eerste repatriëringsactie gehouden. Kankerpatiënt Henk Groenewege en zijn vrouw Carina waren in Zuid-Frankrijk ‘gestrand’ op hun vakantie-adres en hebben ten einde raad de hulp van Topsport for Life ingeroepen om terug naar Nederland te kunnen komen.

Bij het vertrek naar Frankrijk zag het er voor Henk en Carina nog letterlijk zonnig uit. Henk voelde zich weer voldoende fit, na zijn chemo-behandelingen, om de reis naar het voor hun vertrouwde vakantieadres aan te gaan. Henk is eerst met de auto samen met zijn broer vertrokken en vrouw Carina volgde later met het vliegtuig.

Naarmate de dagen verstreken ging het met Henk echter bergaf. Er traden complicaties op met onder meer als gevolg dat Henk totaal geen kracht meer had in zijn lichaam en tot niets meer in staat was. Medische hulp is dan weliswaar voorhanden, maar door de taalproblemen en de complexe medische situatie van Henk was het toch beter om zo snel mogelijk weer naar Nederland terug te keren.

De snelste en gemakkelijkste manier was om dit te laten regelen door Topsport for Life. Geen ‘gedoe’ met verzekeringen, alarmdiensten, communicatieproblemen tussen artsen in Nederland en Frankrijk, maar gewoon zo snel mogelijk naar Nederland.

Na enkele telefoontjes met Topsport for Life werd een en ander snel geregeld. Henk, Carina en hun auto met spullen zouden worden opgehaald door enkele mensen van de stichting. Op maandag 5-8 jl. stapten Henk’s buddie Sef Vergoossen en Miel in ’t Zand in de auto naar Zuid-Frankrijk om daar Henk en Carina op te halen. Op dinsdagochtend werd de terugreis aanvaard welke zonder noemenswaardige complicaties verliep. Henk en Carina waren dinsdagavond 6-8 weer thuis en konden meteen daarna naar het ziekenhuis om Henk te laten behandelen voor zijn complicaties.

Wij zijn blij dat we hun zo hebben kunnen helpen en nog eens hebben kunnen laten zien dat Topsport for Life als het moet dag en nacht en overal klaar staat voor mensen die strijden tegen een levensbedreigende ziekte.

IMG_2538[1]Henk zijn reactie na thuiskomst:
GEWELDIGE STICHTING wat een inzet voor ons zieke mensen!!!!! Sef die op zijn verjaardag 1000 km rijdt om mij op te halen!!!!! Vandaag prachtige bos bloemen ontvangen van Paula Pietersen-Teunisse.en natuurlijk ook Miel in ’t Zand en alle anderen die dit hebben mogelijk gemaakt bedankt!!!!!!! Ik kan jullie nooit genoeg bedanken!!!!!
Lieve mensen, begrijp hoeveel meer er mogelijk zou zijn voor alle zieke mensen als jullie deze geweldige stichting meer naamsbekendheid zouden geven en VOORAL DONEREN!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *