Wij gedenken Esther van Santen

Topsport for Life - Esther van Santen

 

Esther van Santen

22-6-1976  / 16-1-2016

 

Eindhoven, 16 januari 2016 – Ons bereikte zojuist het enorm droevige bericht dat Esther vanmorgen op 39-jarige leeftijd is overleden. Na een hele lange en fysiek maar ook mentaal hele moeilijke periode, heeft zij haar grote strijd tegen de kanker toch moeten opgeven en is zij vertrokken naar een wereld zonder pijn.
Zij laat haar zoontje Jonathan van 6 jaar achter. Iets waar zij zo dapper tegen heeft gevochten, maar nu dan toch heeft moeten loslaten in de wetenschap dat hij liefdevol wordt opgenomen in het gezin van Esther haar zus Sarah.
Onze gedachten zijn bij Jonathan, vader Joh en moeder Hennie, familieleden en alle andere mensen die voor Esther speciaal waren.

Topsport for Life - Rouwkaart Esther voorkant

Topsport for Life - Rouwkaart Esther tekst - binnenzijde 1

Topsport for Life - Rouwkaart Esther tekst - binnenzijde 2

 

U hoort hier het zeer toepasselijke lied ‘Breng me naar het water’ van Marco Borsato.
(u kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player, bijvoorbeeld wanneer u de video hieronder ook wilt afspelen en dus niet beide geluiden tegelijk wilt horen)

 


WOORD DOOR VOORZITTER MIEL IN ‘T ZAND BIJ HET AFSCHEID VAN ESTHER VAN SANTEN 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 22 JANUARI 2015

20160122 – Woord bij het afscheid van Esther van Santen


Hierna volgt de video ‘That’s what friends are for’. De video is voor het eerst vertoond op 22-1-2016 tijdens de afscheidsdienst van Esther en geeft een beeld van de activiteiten die Esther als gast van Topsport for Life heeft kunnen meemaken.

 

Hieronder volgen enkele foto’s van Esther bij activiteiten van Topsport for Life.
Je kunt ook een boodschap op deze pagina achter laten. Zo ontstaat er over Esther een mooie blijvende ‘virtuele’ gedenkplaats.

Topsport for Life - Esther van Santen - HfH07

Spinnen voor Topsport for Life bij ‘Heroes for Heroes’, samen met Topsport for Life-begeleiders Miel en Wim.

Topsport for Life - Esther van Santen - Gerlos18

Wintersportweek in Gerlos: samen met Jonathan en Topsport for Life-begeleiders Dirk en Nita.

Topsport for Life - Esther van Santen - Nicolien09

Snowboarden met Olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij.

Topsport for Life - Esther van Santen - Wintercamp08

Wintercamp in Portugal: SAMEN fietsen met de begeleiders van Topsport for Life

Topsport for Life - Esther van Santen - Wintercamp15

Wintercamp in Portugal: Samen met Topsport for Life-begeleider Dirk genieten van de zon.

Topsport for Life - Esther van Santen - Wintercamp09

Wintercamp in Portugal: met fietsvriendin en Topsport for Life-‘zuster’ Marieke.

 

 

71 thoughts on “Wij gedenken Esther van Santen

 1. Ik heb haar ongelofelijk moed, maar ook vertwijfeling gevolgd op tv. Haar zorg voor haar zoon, proberen een normale, functionerende moeder voor hem te zijn, terwijl haar lichaam het steeds meer liet afweten, verdient enorm respect. Een bijzondere vrouw. Een bijzonder sterke vrouw en een fantastische moeder. Mijn innige deelneming aan haar dierbaren!

 2. Rust zacht Esther….Op 12 november 2014 mocht ik je bij je ouders thuis even ontmoeten, om over je laatste dromen te praten. Wat wilde je nog veel: racen, op snowboardvakantie met Jonathan, op wintercamp met TopSportfor life naar Portugal…Die mooie dromen hebben je geholpen om slechte tijden door te komen: en je hebt ook nog prachtige beelden verzameld voor Jonathan via het TV-programma ‘Liefde voor Later”. Ik wens vanuit heel mijn hart, dat die mooie herinneringen een grote troost voor je familie zijn. Mijn oprechte condoleances aan alle betrokkenen.

 3. Lieve Esther,

  Ik wist al een aantal dagen dat het eraan zat te komen. Je bent de hele tijd in mijn gedachten geweest.

  Ik heb zoveel respect voor jou en voor hoe je met de hele situatie omging! Je bent een echte held!

  Je bent nu op een betere plek zonder ziektes en pijn. Ik hoop dat het daar mooi is en dat je daar je welverdiende rust krijgt.

  Doe Os de groetjes van me, hij zit vast al op je te wachten met een lekker biertje. ❤️

 4. Persoonlijk heb ik Esther niet gekend. Wel wist ik staat ze contact met mijn broer had. Oscar Wagner die onlangs overleden is. En ik heb haar verhaal op tv gevolgd. Ik wil iedereen die zij lief had heel veel sterkte wensen en alle kracht voor de toekomst.

 5. Triest nieuws, Esther komt in een mooie nieuwe wereld zonder pijn maar het wegvallen van een nog zo jonge vrouw en mama is verschrikkelijk. Veel sterkte voor haar zoontje en andere overige nabestaanden.

 6. Gecondoleerd voor iedereen die Esther dierbaar was vooral veel kracht en sterkte voor haar zoontje Jonathan en haar ouders!

 7. Lieve Jo en Hennie en Jonathan
  Heel veel sterkte en deze moeilijke periode en Esther rust zacht
  We zijn er voor jullie op Merlot

 8. Lieve Esther
  Eindelijk heb je geen pijn meer
  Als we vanavond naar boven naar de sterren kijken dan zien we een hele mooie krachtige ster dat is esther
  Ook al kon ik haar niet persoonlijk
  Ze heeft me heel erg gesteund met mn mama die ziek is
  Ze was zo’n lieve krachtige vrouw
  Ik wou dat ik haar in ht echt had leren kennen maar dat ging niet meer
  Ik wens jullie heel erg veel sterkte met deze grote verlies dag lieve Esther eindelijk pijn vrij tot ooit
  Heel veel liefs wijnie

 9. Goodbye Esther. Will fondly remember your days at TTSA and your young sailors. So glad to have regained contact with you after a few years, and able to chat online. Rest in peace my dear friend, so glad to have known you. You have left some wonderful and amazing footprints on this planet, To Jojo and her family, remember “WE NEVER LOSE THE ONES WE LOVE, THEY STAY IN OUR HEARTS FOREVER.”

  Goodbye dear friend, rest in peace… till we meet again

 10. Rust zacht lieve Esther. Wij wensen haar lieve zoon Jonathan, vader Joh en Moeder Hennie en verdere familie heel veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen. Dat zal heel moeilijk zijn, doch, in de wetenschap dat ze nu geen pijn meer heeft zal wellicht dit grote verlies draaglijker maken.
  Wij hebben altijd onze bewondering geuit over het feit hoe flink en hard zij gevochten heeft om zolang mogelijk bij Jojo te kunnen blijven, doch zij heeft deze strijd helaas verloren.
  Wij denken aan jullie in deze moeilijke tijd en wensen jullie nogmaals kracht en sterkte toe..
  Liefs van jullie buurtjes Albert en Anne Marie van Ardenne

 11. Dag lieve hardloop-vriendin! Je hebt ge-LEEFd! Het leven omarmd en elke zoete druppel tot je genomen! Jouw liefde voor Jojo en voor de mensen om je heen heeft veel harten geraakt. Jij maakt de wereld een stukje mooier, tijdens je leven, maar ook na je dood, door alle mooie herinneringen die je gecreëerd hebt. Dag Uniek Mens! Dank dat ik je mocht kennen.

 12. Vorig jaar nog een geweldige leuke vakantie beleefd met Esther in Portugal, met Topsport for Life.
  Deze herinnering zal altijd blijven,
  Veel sterkte komende tijd voor familie, vrienden, kennissen.

  Grt Ben Koken

 13. Lieve dappere Esther.

  Wat heb jij een oneerlijke strijd gehad. Maar dit deed je met zo veel kracht. Ik hoop dat je nu je rust hebt gekregen die je zo verdiend. Al kan ik mij voorstellen dat het voor jou als moeder ondraaglijk was om afscheid Jonathan te moeten nemen.
  Ik wens alle dierbare van Esther heel veel sterkte.
  Liefs Marieke Valkenaars (vrijwilliger Topsport for life)

 14. Esther, ook wij hebben je strijd gevolgd. Wat een mooi mens ben jij.
  Wij wensen je familie heel veel sterkte en hopen dat de mooie herrinneringen na een periode van rouw de overhand zullen nemen.

 15. Via deze weg wil ik ook graag alle geliefden heel veel sterkte, moed en kracht toe wensen. Dat de mooie herinneringen aan Esther de steun en kracht mogen bieden om door deze zo moelijke tijd heen te komen. Esther kennende en het is te lezen in alle berichten die er worden geplaatst op de social media, is er aan herinneringen en mooie, bijzondere momenten geen tekort. Laat dit ons allen troosten….
  En Esther, loslaten en je overgeven was enorm moeilijk voor jou, maar het is goed zo meid….Je weet ook als geen ander, het komt goed! You did great!!

  Daarbij wil ik de mensen van Topsport for Life en alle organisaties en mensen die er aan bij hebben gedragen om Esther nog hele mooie dagen en momenten te kunnen laten beleven, samen met haar zoontje Jonathan en haar familie, enorm bedanken. Ze heeft hier nog zoveel kracht en energie uitgeput, dat bijna vaak vooraf onmogelijk leek. Deze momenten zijn nu de mooiste herinneringen voor de nabestaanden, onuitwisbaar, onvergetelijk en onbetaalbaar! Bedankt lieve mensen voor het mooier kleuren van deze oh zo belangrijke dagen en momenten van iemands leven! Dit leven van Esther was heel belangrijk voor ons. “Keep up the great work!”

 16. Lieve Esther
  Ik heb je op ons wintercamp in portugal leren kennen.
  We hebben ons daarna nog een keer gezien , maar vaak via berichtjes contact gehouden.
  Wat jij mij schreef terwijl je zelf zo ziek was, heb ik de hele week nog eens nagelezen en heeft me telkens weer kippevel bezorgd, omdat ik wist dat dit eraan zat te komen. Wat moet het moeilijk voor je zijn geweest om je zo geliefde zoon los te laten. Je blijft voor altijd in mijn hart en herinneringen.
  Je bent nu een nieuwe ster aan de hemel zonder pijnen, je strijd is gestreden. En hoe je gestreden hebt.
  Lieve Jonthan, ouders, familie en vrienden mijn condoleances. Jullie kunnen trots op haar zijn en dit zal jullie de kracht geven om verder te gaan.

 17. Dag lieve Esther Van Santen, nu aan je laatste reis begonnen. Dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen op Wintercamp 2015 in Portugal !!
  Mijn condoleances aan alle dierbaren van Esther
  Wens haar zoontje Jojo, haar vader Joh van Santen, haar moeder en alle dierbaren heel veel sterkte, kracht en moed om zonder hun dierbare mama/Esther door te gaan…..
  In gedachten bij jullie, Jannie Anema

  • Naast het verdriet, heerst er blijdschap, dat zij nu in een land is zonder pijn en verdriet, met een engelenmacht om haar te verwelkomen. Geen pijn, geen verdriet meer

 18. Ik heb Esther niet persoonlijk gekend, maar haar strijd vanaf de zijlijn via haar zwager Jeffrey gevolgd.
  Ook het progamma liefde voor later met ontzag en een traan gekeken. Wat een sterke vrouw, wat een kracht en doorzettingsvermogen, diep respect voor haar.
  Heel veel sterkte voor de familie en vrienden.

 19. Lieve Esther,
  als het leven niet meer leefbaar is, woorden en kleuren vervagen, heb je er vrede mee als daar het einde is en blijven de mooie herinneringen, die het verdriet helpen verdragen. Wij wensen Jonathan, haar ouders en familie veel sterkte toe. Liefs..julli buurtjes Ria & Joop Brands..

 20. Fly, fly little wing
  Fly beyond imagining
  The softest cloud, the whitest dove
  Upon the wind of heaven’s love
  Past the planets & the stars
  Leave this lonely world of ours
  Escape the sorrow & the pain
  And fly again

  Fly, fly precious one
  Your endless journey has begun
  Take your gentle happiness
  Far too beautiful for this
  Cross over to the other shore
  There is peace forevermore
  But hold this memory bittersweet
  Until we meet

  Fly, fly do not fear
  Don’t waste a breath, don’t shed a tear
  Your heart is pure, your soul is free
  Be on your way, don’t wait for me
  Above the universe you will climb
  On beyond the hands of time
  The moon will rise, the sun will set
  But I won’t forget

  Fly, fly little wing
  Fly where angels sing
  Fly away, the time is right
  Go now, find the light

  Bedankt Esther voor de fijne gesprekken en jouw goede adviezen! Ik zal jou nooit vergeten en zal mijn best doen om net zo positief in het leven te staan zoals jij deed…

 21. ….. The Tide

  The tide recedes, but leaves behind bright seashells on the sand.
  The sun goes down, but gentle warmth stil lingers on the land.
  The music stops, yet echoes on in sweet, soulful refrains.
  For every joy that passes, something beautiful remains.

  De zo sportieve levenslust van Esther heeft in een vlaag van tijd
  een onkenbaar treffende indruk gemaakt.

  Met oprechte deelneming aan handsome Jonathan en
  grootgezin Joh van Santen.

  Met oprechte deelneming

 22. Lieve Esther,
  ik wil je gewoon even zeggen dat je in mijn gedachten bent en dat ik zoveel bewondering heb voor je. Hoe je alles uit het leven hebt gehaald wat er in zat en bovenal je Power als liefhebbende moeder!
  Weet dat ik je nooit zal vergeten.

  Het ga je goed lieverd ❤️

  Jojo, Joh en Hennie, en familie, ik wens jullie heel veel sterkte om het verlies van Esther te kunnen dragen.
  Veel liefs,
  Nita van Vliet

 23. Lieve Esther en familie,

  We hebben kort geleden jou en je vader ontmoet op uitnodiging van Topsport for Life, bij Night of the Proms.
  Uit het indringende gesprek dat we met elkaar voerden kwam jouw sterke karakter duidelijk naar voren. Ook de manier waarop je omging met de kansen die je in jouw strijd wilde grijpen, waarbij vooral de belangen van je zoontje centraal stonden,dwingt diep respect af !!
  Wij wensen alle mensen om je heen die nu achterblijven enorm veel kracht toe om verder te gaan.

  Hartelijke groet,

  Peter en Ietje Verhappen

 24. Esther een krachtige vrouw, die haar leven op het laatste moment met heel Nederland deelde. Om haar kracht door te geven aan de rest van de wereld. Een doorzetter was ze, haar persoonlijke meegemaakt bij Heroes for Heroes. Ze ging door tot het bittere einde. Veel sterkte voor haar zoon en haar familie.

  Petra (vrijwilliger Topsport for Life)

 25. Lieve Esther,

  Rust zacht! Een bijzondere persoonlijkheid ben je. Geknokt tot het laatste eind. Je hield van het leven, de zon die opkwam. Je zoontje is je allesie! Ik ken je van het vorige winterkamp. Op het vliegveld, voordat we vertrokken naar Portugal, had je al een cadeautje gekocht voor je Jojo. Ik wens je dierbare naasten heel veel kracht toe en vooral heel veel fijne herinneringen aan jou. Mogen ze vaak in liefde aan je denken met een glimlach op het gezicht en dan je kracht mogen voelen. Liefs Anita

 26. Esther, nooit zelf persoonlijk ontmoet, maar leren “kennen” via mijn vriendin en gevolgd op tv. Wat een ontzettende sterke, mooie vrouw was zij. Ik heb diepe bewondering en respect voor haar gekregen en zij is een groot voorbeeld voor vele andere. Jonathan zal ongelofelijk trots zijn op zijn moeder en haar eeuwig koesteren. Heel veel sterkte, kracht en liefde toegewenst de komende tijd voor haar zoontje Jonathan en haar warme en bijzondere familie.

 27. Lieve, dappere, sportieve Esther, door jouw heengaan op 16-01-16 naar een andere wereld is er een nieuwe, prachtig fonkelende ster hoog aan de hemel bij gekomen. Wát een kanjer blijf jij en een voorbeeld voor mij door jouw levens- en strijdlust voor een langer leven dan de slechts 39 jaar die jou gegund waren. Zoals je me schreef een leven waarin je nergens spijt van hebt gehad. Tot het eind toe zoveel mogelijk nog genietend van jouw dierbaren en het NU. Aan de overkant ben je nu vrij van pijn, zorgen en verdriet. Ruimte voor een nieuw begin. Dat is waar ik graag in geloof.

  Met dankbaarheid denk ik aan de herinneringen die we afgelopen jaar gemaakt hebben binnen Topsport for Life, met name tijdens het Wintercamp. Jouw fietstochten op de racefiets daar in Portugal maakten diepe indruk op me; je genoot er enorm van en kon zo voor even het ernstige ziek-zijn vergeten. Het zette me ertoe aan daar voor ’t allereerst op een racefiets te stappen en weg te kunnen fietsen met jouw eigen helm en fietsschoenen. Zó lief en behulpzaam vond ik dat.

  Jouw licht blijft branden, als teken van de warmte die jij verspreidde. Licht van jouw lachen en liefde. Van jouw zorgen en zingen, van jouw werken en wensen. Licht van jouw kracht en kwetsbaarheid, jouw denken en dromen. Licht van jouw leven met jouw innig geliefde zoontje ‘raad-eens-hoeveel-ik-van-jou-hou’ Jojo, jouw moeder Hennie en vader Joh, jouw zus Sarah, broer Daniël, hun partners en andere dierbaren.
  Jouw licht zal vele mensen over de hele wereld blijven warmen, troosten en verbinden nu jij niet meer op deze planeet bent. Rust zacht powervrouw. Heb het goed dáár. Tot ooit. Liefs, Roos de Graaf (vrijwilligster Topsport for Life)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *