Onvergetelijke dag bij de Tour der ongeschoren benen Classic!

Logo Tour der ongeschoren benen classsic

Eindhoven/Lierop/Valkenburg, 2 september 2018 – Onder prachtige weersomstandigheden werd voor de 3e keer de Tour der ongeschoren benen Classic gereden. Deze keer voerde de tocht van het Brabantse Lierop, via een pauze in het Limburgse Susteren uiteindelijk naar de top van de Cauberg. Het startschot werd gegeven door mevrouw Dilia Blok, burgemeester van de Gemeente Someren.

Vele bekende artiesten en ex-wielerprofs maakten deel uit van het peloton, waaronder Guus Meeuwis, René Froger, Leo Alkemade, Erik Breukink, Steven Rooks, Peter Winnen en vele anderen.

V.l.n.r.: Marlijn Colijn, Miel in 't Zand, Guus Meeuwis, Wim Slingerland en René Froger

V.l.n.r.: Marlijn Colijn, Miel in ’t Zand, Guus Meeuwis, Wim Slingerland en René Froger. Foto: Petra Huijsmans

Maar een hele bijzondere deelnemer was één van de gasten van Topsport for Life, groot wielerfan Wim Slingerland uit Ouderkerk a/d IJssel. Hij was niet alleen met zijn leeftijd van 84 jaar veruit de oudste deelnemer, Wim leeft ook al enkele jaren met kanker.
Door zijn dochter Hennie had hij zich laten overhalen om mee te doen aan deze fietstocht en daarbij op de KOGA teamracefietsen begeleid te worden door mensen van Topsport for Life. 
Wim: “Eerlijk gezegd zag ik het vooraf niet zo zitten, al leek het mij fantastisch om nu een keer tussen al die artiesten en een aantal van mijn wielerhelden te fietsen. Normaal fiets ik niet meer dan 25 kilometer en dan niet harder dan 20-25 km/uur. Dus ik zou zelf al tevreden zijn wanneer ik de eerste 10 kilometer zou kunnen meerijden. Maar ik ben fantastisch geholpen door de mensen van de stichting en heb zelfs nog 42 kilometer lang fietsend kunnen genieten van de mooie tocht! De rest van de tocht heb ik alles vanuit de auto kunnen meemaken. Wat een geweldige dag was dit en die heeft mij weer heel veel positieve energie gegeven!”

 

Wim met volle kracht vooruit!

Wim met volle kracht vooruit! Foto: Richard Simons

Wim werd daarbij geholpen door Miel in 't Zand

Wim werd daarbij geholpen door Miel in ’t Zand. Foto: Richard Simons 

 

Het team van Topsport for Life/ Voorste rij: Dirk Colijn, Miel in 't Zand, Siamak Zahmat, Petra Huijsmans. Achterste rij: Marlijn Colijn, Josee van Doorn, Nita van Vliet, Ludo van Doorn. Niet op de foto: Hennie en Wim Slingerland.

Het team van Topsport for Life/ Voorste rij: Dirk Colijn, Miel in ’t Zand, Siamak Zahmat, Petra Huijsmans. Achterste rij: Marlijn Colijn, Josee van Doorn, Nita van Vliet, Ludo van Doorn.
Niet op de foto: Hennie en Wim Slingerland. Foto: Petra Huijsmans

Behalve Wim waren nog een aantal andere gasten van de partij, zowel in het peloton alsook in onze historische ploegleidersauto. Iedereen kon dan ook genieten, mede door de uitstekende organisatie en goed verzorgde catering. Hulde aan de mensen achter de Tour der ongeschoren benen Classic, met name Mark van Horik, Frans Sijbers en hun team van vrijwilligers! Als het aan ons ligt zijn we er volgend jaar dan ook zeker weer bij!

Foto’s bestellen?
>> klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *