PERSBERICHT Fundrunner nu een feit!

Topsport for Life - Fundrunner 01

Fundrunner: nieuwe sportapp zet activiteiten direct om in donatie

Sportievelingen laten zich sponsoren door bedrijfssponsors van de goede doelen

Topsport for Life - Fundrunner-Agu

Eindhoven/Heerhugowaard, 3 november 2014 – Vandaag gaat de Fundrunner-app live in de Google Play Store. Met deze gratis app kan iedereen die buiten kilometers maakt (bijv. fietsen, wandelen, hardlopen) een donatie verdienen voor een van de deelnemende goede doelen. Men hoeft zelf geen sponsors te zoeken; ieder goed doel heeft zijn eigen bedrijfssponsors die per kilometer een vergoeding uitbetalen. Fundrunner is ontwikkeld door Addfunds, een adviesbureau dat fondsen voor goede doelen werft door ze aan het bedrijfsleven te koppelen.

Naast de traditionele manieren van geven, willen Nederlanders op een andere manier zich binden aan goede doelen. Fundrunner is het platform waarmee iedereen zijn of haar sportieve activiteit kan omzetten in een donatie voor een goed doel naar keuze. Het enige wat men hoeft te doen, is na de sportactiviteit een kort bericht over zijn donatie op Facebook of Twitter te delen.

“Er is de afgelopen jaren een enorme toename in sportevenementen rondom goede doelen”, aldus Bert Merkestein van Addfunds. “Het leuke aan Fundrunner is dat je nu je dagelijkse sportactiviteiten van elk niveau kunt laten sponsoren, dus ook een stevige boswandeling, een mooie schaatstocht of een fietstocht naar de markt. Met Fundrunner laat je niet alleen je vrienden zien hoeveel je beweegt, maar ook hoeveel de bedrijfssponsor doneert aan het goede doel van jouw keuze.”

Stichting Topsport for Life is één van de deelnemende goede doelen. Miel in ’t Zand: “De keuze voor Fundrunner lag voor ons erg voor de hand, want met Fundrunner worden sportieve activiteiten omgezet in geld waarmee Topsport for Life nog meer mensen die levensbedreigend ziek zijn kan gaan begeleiden en ook meer onvergetelijke dagen voor zieken en de naasten kan organiseren”. 

 

Sporten en aangesloten goede doelen

Sporten die Fundrunner ondersteunt zijn hardlopen, wandelen, fietsen, schaatsen, skeeleren, roeien, zeilen, rolstoelsporten, golfen. Goede doelen waar donaties voor opgehaald kunnen worden zijn Cordaid, De Zonnebloem, Dorcas, KNRM, Diabetes Fonds, VluchtelingenWerk NL, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, Alzheimer NL, Topsport for Life en Leger des Heils.

Fundrunner is voorlopig alleen voor Androidtoestellen. De app zal begin 2015 ook voor de iPhone beschikbaar komen.

Wil je ook Fundrunner gaan gebruiken?

Klik dan hier en download de app voor je android-telefoon.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *