Prijswinnaars Acht van Chaam bekend

IMG_2492

Sjaak Kools wint de superhoofdprijs!

Chaam, 30 juli 2014 – Het was weer een hele gezellige boel in Chaam bij de 76e aflevering van ‘de Acht’. Vanaf ‘s-ochtend 10 uur werden er in diverse categorieën wedstrijden afgewerkt. Laat in de middag streden de elite dames om de prijzen met ook deze keer weer Marianne Vos als eerste over de eindstreep en om 18.45 uur stonden de profmannen aan het vertrek voor hun criterium over 100km. Onder andere Laurens ten Dam, Steven Kruiswijk, Lars Boom en Nikki Terpstra waren erbij. Lars was ind e finale alleen weg, maar uiteindelijk werd hij op het laatst nog achterhaald door een klein groepje waarvan Nikki Terpstra als eerste de finishlijn wist te passeren.

Voor Topsport for Life was het ook een geslaagde dag. Dankzij de medewerking van wielerclub Theo Middelkamp uit Goes konden we beschikken over 2 fietsen op rollerbank waardoor bezoekers de gehele dag tegen elkaar en tegen de klok konden strijden wie als snelste een afstand van 500 meter wist te overbruggen. Onze eigen spreekstalmeester Bart van Gerwen was van de partij om alles in goede banen te leiden.
Uiteindelijk bleek Joost van Riel (27) uit Baarle-Nassau de snelste van de dag met een tijd van 28.06 seconden. Kort daarachter finishten Dennis Mastenbroek (37) uit Woudrichem en Dirk Keustermans (28) uit Breda met een tijd van resp. 28.54 sec. en 28.56 sec. Deze 3 snelle mannen kunnen allen als prijs het boek Tour in Holland tegemoet zien.

V.l.n.r. Bart van Gerwen, Joost van Riel en Nita van Vliet

V.l.n.r. Bart van Gerwen, Joost van Riel en Nita van Vliet

Tot slot werd onder alle deelnemers aan de rollenbankwedstrijd de superhoofdprijs verloot, namelijk een ticket voor een dag tijdens het aanstaande Formule-1 weekend in Spa/Francorchamps. Als gelukkige winnaar kwam Sjaak Kools uit Ulvenhout uit de bus. Sjaak was met zijn 73 jaar tevens de oudste deelnemer aan de wedstrijd en klokte na 500 meter een zeer verdienstelijke tijd van 40,43 seconden!

Joost, Dennis, Dirk en Sjaak: van harte gefeliciteerd met jullie prijzen en natuurlijk alle deelnemers bedankt, want dankzij jullie deelname heb je ook aan onze stichting een bijdrage geleverd!

Veel bezoekers aan de Acht van Chaam maakten gebruik van ons aanbod om enkele rondes in de profkoers mee te rijden door voor slechts €10 een plekje te kopen in onze historische ploegleidersauto. Dit leverde ook zeer enthousiaste reacties op, want wie wil nu niet tussen de renners rijden die enkele dagen daarvoor nog in de Tour de France gereden hadden? Mooi hoogte punt was dat wij met de auto in de finale achter de kopgroep konden rijden en zo van heel dichtbij het finalespel konden meebeleven!

Tot slot bedanken wij de organisatie van de Acht van Chaam voor hun geweldige medewerking om hier voor onze stichting een zeer geslaagde dag van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *