Robert van der Horst, beste hockeyspeler van de wereld, nu ambassadeur van Topsport for Life

 

Voorzitter van Topsport for Life, Miel in 't Zand (links) met Robert van der Horst

Voorzitter van Topsport for Life, Miel in ’t Zand (links) met Robert van der Horst

 

Eindhoven, 19 december 2016 – Robert van der Horst, in 2016 uitgeroepen tot beste hockeyspeler van de wereld en aanvoerder van Oranje Rood uit Eindhoven, is de nieuwe ambassadeur van stichting Topsport for Life.

topsport-for-life-robert-van-der-horst-in-actie

 

Robert speelde tot dusver 214 offciële interlands en nam onlangs nog deel aan de Olympische Spelen in Rio waar het team een 4e plaats behaalde. Begin volgend jaar zal Robert voor 6 weken spelen in de Hockey India League en daar uitkomen voor Punjab Warriors.
Robert: “Als topsporter ben je vooral op jezelf gefocussed. Nog maar kort geleden werd ik geconfronteerd met de ziekte ALS doordat een goede bekende van mij deze ziekte kreeg en daar helaas inmiddels ook aan is overleden. Je gaat dan toch nadenken over het leven en hoe belangrijk het is om er vooral vandaag het maximale uit te halen.
Ook wilde ik mij graag gaan verbinden aan een goed doel dat goed bij mijn eigen ervaringen en ideeën aansluit Ik heb ook gezien dat leven met een levensbedreigende ziekte in feite hetzelfde is dan topsport bedrijven. Daarom voelde ik mij meteen aangesproken door de doelstelling van stichting Topsport for Life. Zij zijn er voor de mensen die NU ziek zijn, waaronder veel mensen met ALS en met kanker, en ondersteunen de zieke en de naasten door hun te begeleiden en door veel mooie dagen te organiseren. Ik wil daar ook heel graag mijn steentje aan bijdragen. Als het kan zal ik graag een zieke bezoeken of deelnemen aan een activiteit van Topsport for Life. En ook aan het bekender maken van deze prachtige stichting die uniek werk doet voor mensen die dagelijks ‘in het veld staan’ en ongevraagd weer die hele zware tegenstander tegenover zich zien staan.”

logo-payoff-2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *