Samenwerking Topsport for Life en Zorgwonen

Samen werken aan een betere kwaliteit van leven

  Logo zorgwonen

 

Eindhoven, 28 november 2015 – Stichting Topsport for Life en Zorgwonen zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Deze overeenkomst houdt in dat beide organisaties nauw met elkaar gaan samenwerken op het gebied van het bieden van kwaliteit van leven van mensen met een levensbedreigende ziekte. De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend op de Liever Thuis Beurs in Eindhoven in het bijzijn van Bjorn van der Doelen, voormalig profvoetballer van o.a. PSV, FC Twente en NEC Nijmegen en ambassadeur van de stichting Topsport for Life.

Een ferme handdruk op de nieuwe samenwerking in de zorgunit van Zorgwonen! Met v.l.n.r. Wilfried Gradus, Miel in 't Zand en Björn van der Doelen

Een ferme handdruk op de nieuwe samenwerking in de zorgunit van Zorgwonen! Met v.l.n.r. Wilfried Gradus, Miel in ’t Zand en Björn van der Doelen

 

Wilfried Gradus, Algemeen Directeur van Zorgwonen: “Onze missie is om goede zorg en thuis blijven wonen voor iedereen bereikbaar te maken. Dat doen we met behulp van een mooi uitgevoerde zorgwoning die van alle gemakken is voorzien. Mensen willen graag in hun vertrouwde omgeving zo lang mogelijk blijven wonen als ze ziek worden en met beperkingen worden geconfronteerd. Voor mensen met een levensbedreigende ziekte is het juist heel belangrijk comfort en gemak te bieden. De kwaliteit van leven staat enorm onder druk en onze oplossingen kunnen eraan bijdragen deze kwaliteit te verbeteren. Omdat Stichting Topsport for Life de kwaliteit van leven ook centraal stelt willen we ons graag aan elkaar verbinden. Gezamenlijk proberen we het leven van deze zieke mensen te verlichten en te veraangenamen”.

Topsport for Life - Zorgwonen 01

De zorgunit kan helemaal in dezelfde stijl als de hoofdwoning worden uitgevoerd.

Topsport for Life - Zorgwonen 02

Zicht vanuit de woonkamer met achteraan de toegang tot de unit. Huis en unit vormen één geheel.

 

 

Miel in ’t Zand, Directeur/bestuurder van stichting Topsport for Life: “Topsporters krijgen alle mogelijke ondersteuning en aandacht, mensen die leven met een levensbedreigende ziekte leven in velerlei opzicht het zelfde leven als een topsporter, maar staan er vaak alleen voor. Wij stellen ons tot doel om de kwaliteit van leven van deze mensen en hun naasten te vergroten door net als in topsport coaching aan te bieden en door ‘onvergetelijke dagen’, waaronder ook buitenlandse vakantiereizen, te organiseren zodat de ziekte even kan worden vergeten. Wij vinden het ook heel erg belangrijk dat deze mensen zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen en daar de zorg en aandacht krijgen. Zorgwonen biedt daar hele goede oplossingen voor”.

Topsport for Life - Zorgwonen 04

De zorgunit wordt tevens desgewenst voorzien van de nieuwste signaleringssystemen.

 

Topsport for Life - Zorgwonen 03

Ruime en luxe uitgevoerde badkamer.

 

Zorgwonen

Zorgwonen is een innovatieve onderneming met specialistische kennis op het snijvlak tussen wonen en zorg. Zij spelen in op de trend om langer thuis te blijven wonen voor ouderen en personen met een fysieke beperking. Daarin gaan zij verder dan het ontwikkelen van alleen de huisvesting, maar voegen daar domotica, zorgtechnologie en zorgdienstverlening aan toe om zowel de zorgbehoevende als de verzorgende te ondersteunen. Met als uitgangspunt “Thuis blijven wonen, maar dan aangepast voor nu en in de toekomst”. Zorgwonen heeft een strategische samenwerking met De Meeuw Bouwsystemen.

www.zorgwonen.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *