Vrijwilligersdag werd een inspirerende ontmoeting!

Logo st Topsport for Life

Eindhoven, 26 november 2018 – Op zaterdag jl. organiseerden wij voor onze vrijwilligers in ons eigen kantoor ‘SX’ een dag die in het teken stond van ‘informeren en inspireren’. Ongeveer de helft van ons vrijwilligersbestand was aanwezig, een mooie opkomst!
Als dagvoorzitter en ‘ceremoniemeester’ trad onze vrijwilliger Bart van Gerwen op. Hij deed dat niet alleen erg professioneel maar vooral ook erg betrokken. Wat is het fijn om iemand als Bart in ons team te hebben!

Topsport for Life - Bart van Gerwen IMG_9340

 

Aan de hand van een video over de door ons georganiseerde evenementen in de jaren 2010-2016 werden de vrijwilligers uitgenodigd om hierop te reageren en ook iets over zichzelf te vertellen. Omdat wij landelijk werken is het zo dat veel vrijwilligers elkaar nog niet of niet goed kennen en daarom was het erg fijn elkaar nu eens te ontmoeten en de tijd voor elkaar te hebben. Ook de aanwezige nieuwe vrijwilligers leerden zo ‘spelenderwijs’ meer over de stichting én over de collega-vrijwilligers.

Na de pauze presenteerde onze nieuwe coördinator fondsenwerving, Marcel Sanders (tot nu toe was hij in de rol van vertrouwenspersoon), de ideeën om een meer stabiele inkomstenstroom voor de stichting tot stand te brengen. De vrijwilligers werden uitgenodigd om hierop te reageren en vooral ook om mee te denken over en mee te werken aan de nieuwe plannen. 

Topsport for Life - Marcel Sanders IMG_9351

 

Na afloop van de vergadering werd een toost uitgebracht op een gezonde toekomst van onze stichting én op een goede gezondheid voor onze gasten! De dag werd afgesloten met een gezellige avondmaaltijd.

Ben jij misschien ook geïnteresseerd om vrijwilliger bij ons te worden? We kunnen zeker nog goede en betrokken mensen gebruiken! Neem dan contact met ons op of reageer hier.

Tot slot hieronder een korte impressie over onze mooie vrijwilligersdag:


.

Dan nog ter aanvulling want wij hadden dit niet beter kunnen opschrijven…
Bart van Gerwen heeft een heel mooie oproep gedaan op zijn Facebook-pagina die we hier heel graag overnemen:

“Topsport For Life: Terminaal ziek zijn is Topsport. Een stichting met een Hart, opgericht vanuit het Hart en al acht jaar bestuurd vanuit het Hart, is eindelijk toe aan meer stroomlijn. Inmiddels een Officieel CBF Erkend Goed Doel, een ANBI stichting, Het blijkt allemaal veel breder dan het aanvankelijke goede idee: Iets betekenen voor levensbedreigend zieke mensen met A.L.S., hersentumoren of borstkanker, ziekte van Huntington. Een mooi evenement organiseren om je ziekte een dag te vergeten, een week. Vrijwilligers moesten beter gaan begrijpen wat het allemaal inhoud, zo’n organisatie. Voelen hoe belangrijk ze zijn en waar nu de gaten vallen die gedicht moeten worden. Wat bij de een uit zijn Hart komt, komt bij de ander nog niet meteen daar binnen. Die vertaalslag hebben we gisteren gemaakt. Met Marcel Sanders en Miel in ’t Zand uiteengezet wat er nodig is voor de toekomst. Met een goede grap en een invoelend woord, verhelderende vragen en soms zoekende antwoorden de hele club nóg meer verbonden. Er is veel te doen, maar we weten nu wát. En er moet geld bij komen. Om onze gasten mee te kunnen blijven nemen naar Ameland, uit zeilen in Zeeland, racen op Zandvoort, ballonvaren of wandelen in de Drunense Duinen. We waren bij de Grand Depart in Rotterdam, en nu staan we weer voor een Grand Depart: Word Donateur, al is het maar voor een paar euro per maand, zodat alle vrijwilligers met uw geld afleiding en plezier kunnen blijven organiseren voor levensbedreigend zieke gasten die daar allemaal echt niet voor gekozen hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *