Welkom Maartje van den Bosch!

Topsport for Life - Maartje van den Bosch

Maartje tijdens haar kanotocht bij het Topsport for Life Summercamp.

 

Eindhoven, 12 juni 2015 – Maartje, pas 17 jaar, is tot nu toe de jongste vrijwilligster die zich bij Topsport for Life heeft gemeld om voor ‘onze zieken’ de handen uit de mouwen te gaan steken!

Zij zal zich vooral gaan bezig houden met het organiseren van nieuwe FUNevents voor de stichting. En ze droeg zelf meteen ook al een goed idee aan: een gezellige fiets- en wandeltocht over de Utrechtse Heuvelrug voor zieken en hun naasten!

Maartje, zelf dochter van ALS-zieke Peter van den Bosch, weet als geen ander wat een levensbedreigende ziekte doet met het gezin. En ook hoe belangrijk het dus is dat er voor deze zieke, maar zeker ook voor de gezinsleden, activiteiten worden georganiseerd om eens even een dagje, een weekend of een hele week de ziekte te kunnen vergeten en SAMEN te genieten van de mooie dingen die het leven, ondanks de ziekte, toch nog te bieden heeft.
Zelf zegt zij daarover: “Ik heb samen met mijn moeder en broertje en zusje meegedaan aan het Summercamp van Topsport for Life in de Ardennen en heel erg veel genoten van het samen zijn met onbekende mensen maar toch heel erg hecht voelen. Genoten van het samen zijn met mensen die je goed begrijpen met een zieke vader of moeder. Ik vond het een hele bijzondere ervaring om zo even een weekend te beleven. Het was fijn om lol te maken onderling maar ook een serieus gesprek te kunnen voeren tijdens een activiteit of maaltijd. Ik heb dit nog nooit zo fijn ervaren als in dat weekend! Ik wil nu graag iets toevoegen voor Topsport for Life omdat ik heel erg achter jullie visie sta. Je moet van het leven genieten en ondanks dat je ziek bent moet je de leuke dingen blijven doen en heel erg veel genieten. Ook heb ik de app Fundrunner meteen gedownload zodat ik tijdens het actief bezig zijn geld kan inzamelen voor Topsport for Life. Ik wil graag zoveel mogelijk voor jullie doen zodat jullie door kunnen blijven gaan met genieten en andere mensen laten genieten. Het lijkt mij heel erg leuk om samen met andere mensen van Topsport for Life evenementen te organiseren en er zo voor te zorgen dat we vooral nog heel veel van het leven genieten en zo de accu blijven opladen om de andere dagen met de ziekte te kunnen leven”.

Wij zijn  heel erg blij met de komst van Maartje in ons vrijwilligersbestand. Zij bewijst ook dat onze stichting jong en oud aanspreekt en we samen tot veel goeds in staat zijn!

SAMEN STRIJDEN IS TOPSPORT!

 

One thought on “Welkom Maartje van den Bosch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *