‘Swingin’ Harlem’

NEW YORK ROUND MIDNIGHT EN JEFFREY SPALBURG

 

Topsport for Life - Swinging Harlem

 

4-3-2017 De Meervaart Amsterdam www.meervaart.nl
10-3-2017 Spant! Bussum www.spant.org
11-3-2017 Stichting Calypso Theater Wijk bij Duurstede www.calypsotheater.nl
18-3-2017 Stg Podia Heemstede | De Oude Kerk Heemstede www.oudekerkheemstede.nl
19-3-2017 Theater De Speeldoos Baarn Baarn www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/theater/muziek/muziek-op-zondag/item/swingin-harlem
24-3-2017 Agora Theater en Congrescentrum Lelystad www.agora-lelystad.nl
25-3-2017 Theater De Winsinghhof Roden www.theaterdewinsinghhof.nl
30-3-2017 Theater De Willem Papendrecht www.theaterdewillem.nl
1-4-2017 Stichting Ab-Art Abcoude www.ab-art.nl
14-4-2017 Stichting DOK6 Theater Panningen www.dok6.eu
15-4-2017 Ledeltheater Oostburg www.ledeltheater.nl
19-4-2017 Stg Bijlmerparktheater Amsterdam www.krater.nl
21-4-2017 Theater De Kunstgreep Oostzaan www.theaterdekunstgreep.nl
22-4-2017 Theater De Schalm Veldhoven www.deschalm.com
13-5-2017 Theater Hofpoort Coevorden www.theaterhofpoort.nl
20-5-2017 Theater Hof 88 Almelo www.hof88.nl
28-5-2017 Theater De Stoep Spijkenisse www.theaterdestoep.nl

 

Er zou eigenlijk een wet moeten zijn tegen het verbieden van dingen.

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment en zeer geschikt voor de theaterbezoeker met een brede smaak, met name voor de liefhebber van livemuziek. Maarliefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield, maar dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. En als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

De muziekvoorstelling Swinging Harlem neemt je mee diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Hoe ging het er werkelijk aan toe in de clubs in Harlem? Wat was de invloed van de Mafia en de joodse ‘Kosher Nostra’ op de muziek? Wat is een flapper girl? En wie is toch die reefer man?

De bedenkers van New York Round Midnight hadden eerder succes met de voorstelling ‘A Night at the Club’. Met ‘Swingin’ Harlem’ brengen zij een gloednieuwe avond vol heerlijke muziek door bekende en getalenteerde Nederlandse jazzmusici, voorzien van sfeer en sappige verhalen door comedian Jeffrey Spalburg en jazzschrijver en presentator Koen Schouten.

 

 >> terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *