Verslag fietstocht ‘The Heavenly Stars’ d.d. 6-10-2012

Weer of geen weer: Fietsen met The Heavenly Stars levert altijd een leuke dag op

 In de stromende regen meldden de leden van het Team Topsport for Life team zich in Spijkenisse om samen met het team van The Heavenly Stars op zaterdag 6 oktober een 100km lange toertocht te rijden. Deze tocht was het officiële startschot voor de actie, die in 2013 op ALpe d’Huez wordt georganiseerd. Een deel van de opbrengsten van dit evenement zullen ter beschikking worden gesteld aan Topsport for Life. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en we kijken erg uit naar dit bijzondere evenement.

 

Het Topsport for Life team voor de toertocht bestond uit onze kanjers Jan de Baat en Ferdi Schippers aangevuld met Jochem Uytdehaage, Jan Ykema, Jesper Ykema, Tedo Lemstra en Miel in ’t Zand. Nita van Vliet was deze dag de bestuurder van onze Panasonic auto en zij zorgde onderweg voor een echte wielerstemming, met behulp van de Tour de France muziek, die uit de speakers van de auto knalde. ’s Ochtends werd er in de regen gestart, waardoor er een risico was op veel lekke banden. Gelukkig viel dit mee en werd ook het weer steeds beter. De tocht ging vanuit Spijkenisse naar Hellevoetsluis en via de Haringvlietsluizen naar Goeree Overflakkee. Eenmaal in Herkingen aangekomen, was het tijd voor een kop koffie of thee en iets lekkers. Na deze verdiende rustpauze, ging de tocht weer verder langs alle mooie plekjes van dit Zuid-Hollandse eiland.

Uiteindelijk werd via de Haringvlietbrug, Nieuw Beijerland bereikt, waar met het pondje werd overgestoken richting het startpunt van de route, Spijkenisse. Ondanks het slechte weer in de ochtend werd er toch met een behoorlijk hoog tempo gereden, waardoor het laatste stukje voor sommige deelnemers wat lastiger was. Gelukkig waren er volgauto’s om achter te stayeren en waren er mededeelnemers, die een helpende hand konden uitsteken. Even na drieën bereikten alle deelnemers gezamenlijk het eindpunt van de route en kon er worden teruggekeken op een zeer geslaagde en gezellige dag.