Verslag ‘Samen De Wolken In’ (part I) op 29-9-2013

Tussen de wolken vliegen in een historisch vliegtuig of in een luchtballon. Villa Pardoes en Topsport for Life hebben de krachten gebundeld en dit voor zo’n 100 gasten mogelijk gemaakt met het evenement ‘Samen de Wolken in’.

 

Kaatsheuvel/Gilze-Rijen/Tilburg,
Zondagochtend 29 september was het een gezellige drukte bij de Villa, direct naast de Efteling in Kaatsheuvel. Ontvangst met koffie en petit fours.

IMG_2910Na een hartelijk welkom van de directeuren van Villa Pardoes en Topsport for Life bracht ceremoniemeester Bart van Gerwen de gasten een vrolijk welkomslied. Om het thema meteen kleur te geven, hebben alle gasten op hetzelfde moment een wensballon de blauwe lucht in gelaten.

 

Met twee bussen van BBA Tours is het gezelschap naar vliegbasis Gilze-Rijen gebracht. Vanaf daar vertrokken de 5 historische vliegtuigen, verzorgd door de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. Het was mooi zonnig weer maar al gauw werd duidelijk dat er teveel wind stond om later die dag met 8 luchtballonnen te gaan vliegen. Ter plekke is het programma aangepast zodat de gasten die voor een luchtballon stonden ingepland alsnog konden kiezen voor een historische vlucht.

 

IMG_2949Na de lunch in de hangar kregen de volwassenen een presentatie van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. De kinderen gingen naar een andere hangar waar Reint Laan ze meenam in zijn spectaculaire verhaal ‘how to fly a Piper Cub’. Mét een echte Piper Cub als decor.

 

Toen was het tijd voor het echte werk en gingen de eerste gasten de lucht in. Er werd koers gezet richting de Efteling en de Villa. Voor de gasten was het een onvergetelijke ervaring! Aan de stralende gezichten en de adrenaline bij de kinderen was duidelijk te zien wie al in de wolken was geweest.

 

         IMG_0153   IMG_2921

IMG_0120 Tussen de vluchten door zat iedereen ontspannen te genieten van de zon. Kinderen konden een knutselwerkje maken met vliegtuigjes. Zelfs de kleurplaten werden gebruikt om eigen vliegtuigjes te vouwen. Alles stond die dag duidelijk in het teken van vliegen.

 

Bij Virgin Balloon Flights was de afsluiter. Daar stonden de mensen van Frietfeest paraat voor de hongerige gasten. Er was een spectaculaire demonstratie met modelvliegtuigen door de Brabantse Luchtvaart Club. Omdat er niet gevlogen werd, gaf Virgin Balloon Flights een demonstratie om te laten zien hoe lastig het is een ballon in de lucht in te krijgen bij veel wind. Virgin legde uit dat het gecontroleerd laten landen ook een hele opgave is. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Samen de wolken in, sept 2013 148 “Ik was helemaal vergeten dat ik ziek ben”, aldus een van de gasten na afloop. Dat is het gevoel dat we met het evenement wilde bereiken. Villa Pardoes en Topsport for Life danken iedereen die bij het evenement betrokken is geweest voor de geweldige inzet. Het was een hele bijzondere dag!

 

Red.: Er komen nog veel meer foto’s beschikbaar van dit evenement. Ook wordt er gewerkt aan een professioneel videoverslag. Zodra dit materiaal gereed is, zal het worden bekend gemaakt via de site en onze Facebook-pagina.