Verslag ‘Trap ALS de wereld uit’ d.d. 2-9-2012

Ongeveer 350 deelnemers hebben vanaf de mooie lokatie langs de Maas in Maastricht gewandeld en gefietst op 2 september. De opbrengst van de dag zelf en de sponsoractiviteiten van afgelopen periode is in totaal € 37.000,–. Een geweldige dag met een fantastische opbrengst.

Ons Team Topsport for Life was net als vorig jaar ook weer van de partij. Met 18 topsporters en ex-topsporters werd er op de fiets gereden met afstanden van 43 en 86 kilometer.

Het team voor de korte afstand bestond uit ex-voetballer Björn van der Doelen, ex-wielrenster en bestuurslid Nita van Vliet, voorzitter Miel in ’t Zand en Kamilia Homri, de vriendin van wielrenner Arjen de Baat. Autocoureur Xavier Maassen had zich ook aangemeld om mee te fietsen, maar een stevige griep weerhield hem er op het laatste moment van om op de fiets te stappen. Toch liet hij bij de start even zijn gezicht zien om Paul te begroeten en samen met de groep op de foto te gaan.

Björn reed voor het eerst op zijn nieuwe Gazelle racefiets, nadat zijn fiets van 2011 helaas was gestolen. Ondanks het feit dat Björn ‘weigerde’ om wielrenschoenen met plaatjes te dragen en de voorkeur gaf aan zijn gymschoenen, ging hij er op iedere helling als een speer vandoor! Maar omdat na iedere helling ook weer een afdaling komt, en Björn dan fors in de remmen knijpt, wisten zijn ploeggenoten hem toch goed bij te houden. Het werd een gezellige rit door de zonnige Limburgse heuvels, waarbij als achtergrondmuziek het door Björn geschreven en gezongen lied ‘Zomerzon’ niet zou hebben misstaan!

De ‘kanonnen’ van ons team startten natuurlijk voor de zware tocht van 86 kilometer. Bijna iedere uithoek van Zuid-Limburg werd daarbij aangedaan. De voetballers van MVV (met Sjoerd Winkens, Bryan Smeets, Lance Voorjans en Nick Kuipers),  kwamen er al gauw achter dat fietsen toch iets anders is dan voetballen…

Het voortouw in de groep werd genomen door wielrenner Arjen de Baat, mental coach Patrick Spits en ex-coureur Marc Lotz. Na een aantal klimpartijen kozen Roberto Lanckohr en Sef Hoenjet voor hun eigen koers.
Uiteindelijk moesten er bij de rest van de groep zelfs 3 stops aan te pas komen om de spieren even wat rust te gunnen. Gelukkig was onze ploegleidersauto in de buurt om waar nodig hulp te bieden. Lance Voorjans moest uiteindelijk ook van de auto gebruik maken om terug naar het honk te komen. Een slecht werkende fiets had ervoor gezorgd dat zijn benen het op een gegeven moment toch af lieten weten. Ook voor fietsen geldt dus dat een goede voorbereiding het halve werk is…
Sef Vergoossen reed met een aantal Limburgse gasten zijn eigen ‘race.’ De voormalige trainer van onder meer PSV en diverse Limburgse clubs kwam na 86 km nog zo fit als een hoentje over de streep. Niet zo vreemd, want Sef is heel vaak op de fiets in de Limburgse heuvels te vinden. Na afloop ging hij graag op de foto met Paul Loete  en Nita van Vliet.

 

Na de finish was er nog een gezellig samenzijn op het terras van watersportclub Maastricht. Eric Nolet, directeur van stichting ALS Nederland gaf nog eens ene toelichting op het werk van de stichting en kon vertellen dat het, vooral ook door de indrukwekkende mediacampagne, erg goed gaat met de stichting.

Door onze eigen voorzitter Miel in ’t Zand werd tot slot aan het aanweizge publiek kort uitgelegd dat Topsport for Life er vooral is om mensen die levensbedreigend ziek zijn NU te helpen, en daarmee een mooie aanvulling vormt op stichting ALS Nederland, welke zich tot doel stelt om meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Paul Loete, de geweldige ambassadeur voor de strijd tegen ALS in Limburg, beleefde in elk geval een topdag. Paul is nu 4,5 jaar officieel ALS-zieke, en het is bewonderenswaardig hoe hij zich ondanks zijn enorme fysieke beperkingen groots voor de strijd tegen ALS inzet. Wij zullen hem blijven helpen daarbij en hopen van harte dat we ook in 2013 weer, in aanwezigheid van Paul, kunnen gaan fietsen bij ‘Trap ALS de wereld uit!’ 

 

 

One thought on “Verslag ‘Trap ALS de wereld uit’ d.d. 2-9-2012

  1. Pingback: Verslag ‘Trap ALS de wereld uit’ 2-9 jl. | "De sportiefste supporters voor een beter leven"

Comments are closed.