Word vrijwilliger

Topsport For Life logo 2019 - kopie

Je hoort en ziet in de media vaker verhalen van mensen die heel erg ziek zijn. Daarbij worden vaak ook bekende Nederlanders gebruikt, zoals ex-profvoetballer Fernando Ricksen die is getroffen door de dodelijke ziekte ALS.

Je zou heel graag iets willen doen voor mensen die nú zo heel erg ziek zijn, maar je weet niet zo goed wat en zelf ken je misschien ook geen mensen die in die situatie zijn. 

Je hebt een drukke agenda en je wil jezelf ook niet meteen wekelijks ergens toe verplichten, terwijl je eigenlijk nog niet zeker weet of zo’n soort vrijwilligerswerk past. Misschien blijkt het toch niet bij je te passen en kom je er dan nog wel onderuit? Je voelt je nu al bijna schuldig. Kende je maar iemand die dit vrijwilligerswerk deed, dan kon je vragen hoe zoiets precies in zijn werk zou gaan en wat je kan doen. Maar je kent ook niemand die dit doet. En daarom laat je het voor nu toch maar zitten….

Bij Topsport for Life weten we dat veel (vaak ook jonge) mensen tegen deze drempels aanlopen in hun zoektocht om iets te betekenen voor de mensen die het moeilijk hebben.  

We organiseren bijzondere evenementen en vakantiereizen met als doel om mensen die nú levensbedreigend ziek zijn even de ziekte te kunnen laten vergeten. Deze evenementen organiseren we zelf óf we haken aan bij bestaande evenementen. Meestal zijn dit ook wel evenementen met een sportief element, maar het kan ook zijn dat we een muziekfestival- of concert gaan bezoeken.

Zo brengen we onze gasten ook samen en dat is erg belangrijk omdat het allemaal mensen zijn die ‘in hetzelfde schuitje zitten’ en elkaar daardoor goed begrijpen en elkaar ook weer kunnen ondersteunen.
In onze agenda vind je wat we precies allemaal aan activiteiten organiseren of georganiseerd hebben!

Zo zijn we met gasten vaker op vakantie geweest naar Ameland, maar ook naar België, Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië. We gaan wandelen en (aangepast) fietsen, maar we doen ook vaak ‘spannende’ activiteiten zoals racen, skydiven, abseilen, tokkelen, ballonvaren, zeilen en strandzeilen. Dan komt er meer dan genoeg adrenaline vrij om weer even volop te voelen dat je leeft!
Onze vrijwilligers ondersteunen onder andere hierbij in de voorbereidingen maar ook in het welkom heten van iedereen, koffie inschenken, rolstoelen duwen, ondersteuning geven bij fietsen en professionele zorg verlenen.

We vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich gemakkelijk aan en af kunnen melden, dat er ruimte is voor eigen inbreng en dat de activiteiten voor alle deelnemers leuk zijn om aan mee te doen.
 

Gasten die behoefte hebben aan meer persoonlijke begeleiding kunnen gebruik maken van onze professionele maar wel vrijwillige life coaches. Vanaf circa een uur per maand kan je via ons ook contactpersoon worden voor een gast of gasten. Zonder verplichtingen en met de vrijheid om samen te bekijken wanneer je de volgende keer weer contact hebt, langs gaat of te stoppen als het toch niet klikt.

Doe je mee?


Wil jij met ons groeien, mensen helpen en hun een in alle opzichten ‘beter’ leven geven, geef je dan op als vrijwilliger! Stuur je motivatiebrief + CV naar info@topsportforlife.nl.

Je krijgt dan z.s.m. een reactie en eventueel uitnodiging voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of deelname aan één van de vriijwilligersbijeenkomsten.
Je kunt ook eerst het formulier hieronder invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Op onze vacature-pagina kun je kennis nemen van de actuele vacatures.

 

 

 

Geen velden gevonden.